(video) Joe Biden: „Lumea democratică trăiește în mândrii moldoveni care au obținut o victorie pentru forțele democrației”

U.S. President Joe Biden addresses the 76th Session of the U.N. General Assembly in New York City
Foto: (Eduardo Munoz/Pool Photo via AP)

Astăzi, la New York, are loc cea de-a 76-a Adunare Generală a ONU are loc în contextul unei crize climatice de amploare și pe fondului unui nou val al pandemiei de COVID-19. La eveniment participă și președinta Republicii Moldova, Maia Sandu.

În cadrul primului său discurs de la Adunarea Generală a ONU, Președintele american Joe Biden, s-a referit la rezultatele alegerilor Republica Moldova, menționându-și aprecierea în legătură cu procesul alegerilor democratice care au avut loc la data de 11 iulie 2021.

„Adevărul e că lumea democratică este peste tot. Trăiește în activiști anticorupție, apărători ai drepturilor omului, jurnaliști, manifestanți pentru pace (…) Trăiește în mândrii moldoveni care au obținut o victorie pentru forțele democrației, cu mandat de a combate corupția și de a construi o economie mai incluzivă”, a declarat Joe Biden.

La rândul său, Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, i-a mulțumit Președintelui Joe Biden: „Realizările noastre se văd și la New York. Mulțumim domnului Joe Biden, Președintele Statelor Unite, pentru aprecierea alegerii concetățenilor noștri de a lupta pentru democrație, a combate corupția și a dezvolta o economie mai incluzivă, în cadrul mesajului Domniei sale de la tribuna ONU”, a scris Maia Sandu într-o postare pe Facebook.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente