image
Sursa foto: Profimedia

Erupție spectaculoasă în arhipelagul Canare: Vulcanul din La Palma a erupt după 50 de ani

Zeci de oameni au fost evacuați din insula La Palma din arhipelagul Canare, după ce vulcanul de acolo a erupt. Un nor gros s-a ridicat deasupra insulei La Palma, la două zile după ce specialiștii avertizaseră că o erupție e iminentă. Ei au detectat mai multe cutremure în zonă, iar astăzi, autoritățile au decis să transporte într-un loc sigur persoanele în vârstă sau cu dizabilități.

Un vulcan - aflat sub supraveghere atentă timp de mai multe zile din cauza activităţii seismice intense -a intrat în erupţie în insula spaniolă La Palma din arhipelagul Canare, au anunţat duminică autorităţile locale. O coloană înaltă de fum se ridica după erupţia survenită la ora locală 15:15 (14:15 GMT) în Parcul naţional Cumbra Vieja din sudul insulei, potrivit guvernului din Insulele Canare.

ProfimediaProfimedia

Chiar înainte de erupţie, autorităţile au procedat la evacuarea a circa 40 de persoane cu probleme de mobilitate şi a animalelor de la ferme din satele din jurul vulcanului.

ProfimediaProfimedia

Soldaţi au fost detaşaţi pentru a ajuta la evacuări din zonele locuite cele mai apropiate de vulcan, a declarat Ministerul Apărării spaniol. Se aşteaptă ca alţi rezidenţi să fie evacuaţi din oraşele din jur, scrie digi24.ro.

ProfimediaProfimedia

Duminică seară, pe insulă va ajunge premierul spaniol, care din cauza erupției vulcanului și-a amânat deplasarea la New York, pentru Adunarea Generală ONU.

Noutăţile partenerilor

comentarii: