Un moldovean, prins cu certificat de vaccinare împotriva Covid-19 fals, la frontiera cu România. Ce le-a povestit poliţiştilor

Un moldovean în vârstă de 33 de ani a fost prins de poliţiştii de frontieră români cu certificat de vaccinare împotriva Covid-19 fals. Incidetul s-a produs în această noapte, la punctul de trecere a frontierei Albița.

Foto: ITPF Iași

Bărbatul urma să intre în România, fiind pasager într-un autocamion ce venea din Republica Moldova. Acesta a prezentat polițiștilor, în afară de documentele personale de identitate, și un certificat de vaccinare împotriva Covid-19, emis în R. Moldova. Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, au fost efectuate verificări suplimentare. Drept urmare, polițiștii au constatat că documentul este falsificat.

Bărbatul a declarat că a obținut certificatul de vaccinare împotriva Covid-19 prin intermediul unei persoane din R.Moldova, ale cărei date nu le cunoaște.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals și complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.


Pub