(video 18+) Atacatorul de la Universitatea din Perm, împușcat de un polițist, este internat în stare gravă: Timur planifica atacul din clasa 10

Timur Bekmansurov, tânărul în vârstă de 18 ani, care și-a ucis astăzi dimineață 8 colegi, iar pe alți 19 i-a rănit, după ce a intrat cu o armă în universitate, se află în secția de terapie intensivă a spitalului regional.

Foto:


Comitetul de anchetă al Federației Ruse anunță că Timur Bekmansurov a rămas în viață, după ce a fost neutralizat de către unul dintre polițiștii care a venit printre primii la locul atacului.



Ofițerul de poliție rutieră a spus că înregistra un accident, cu un alt coleg, când o persoană a dat buzna în birou și a spus că se aud împușcături lângă universitate. Cei doi polițiști au mers imediat la fața locului. Unul dintre ei a fost nevoit să folosească arma din dotare, după ce atacatorul nu a reacționat la somațiile sale. „Am folosit arme de foc. Tânărul a căzut. Am alergat spre el, i-am înregistrat mișcările, i-am îndepărtat arma, cartușele și un cuțit lateral, după care am început să-i ofer primul ajutor", a spus ofițerul.

Atacatorul este internat la terapie intensivă, în stare foarte gravă.

„Suspectul a fost deja identificat. În timpul arestării, pentru că a opus rezistență, acesta a fost rănit, după care a fost dus la o instituție medicală. Ancheta colectează materiale caracteristice despre suspect. Se știe că a cumpărat arma în luna mai a acestui an”, se arată într-un comunicat de presă.

Timur Bekmansurov, în vârstă de 18 ani, student la Universitatea de stat din Perm, a ucis în această dimineață opt persoane, iar altele 19 au fost rănite. Acesta a luat o armă, a i9ntrat în universitate și pur și simplu a început să tragă.

Înainte de atac, Timur a lăsat o postare pe rețele, în care povestește cum a planificat masacrul și că a „visat” la asta de mai mulți ani.


„Am început să adun bani încă din clasa 10, pentru a realiza ceea ce m9i-am propus. A fost posibil abia acum, când am împlinit vârsta de 18 ani și am putu să iau licența de port-armă”, a sscris Timur, care „s-a disociat de organizații teroriste sau religioase”.


Pub