Șeful Inspectoratului de Poliție Bălți, Valeriu Cojocaru, reținut în dosarul „Direcții 5”, suspendat din funcție
Șeful Inspectoratului de Poliție Bălți, comisarul – șef Valeriu Cojocaru, a fost astăzi 20 septembrie, suspendat din funcția publică cu statut special, în temeiul art. 35, alin. (1) lit. a) a Legii privind funcționarul public cu statut special din cadrul Ministerului Afacerilor Interne nr. 288 din anul 2016, pe perioada reținerii, arestului preventiv sau arestului la domiciliu al funcționarului. Despre aceasta a anunțat Inspectoratul General al Poliției.
Foto:
„Conducerea IGP nu va tolera nici cea mai mică abatere de la respectarea legii din partea angajaților Poliției, indiferent de funcția pe care aceștia o dețin. Intransigența în aplicarea și respectarea legii începe în primul rând de la noi înșine, altfel nu vom putea vorbi despre Poliție ca despre o instituție integră, eficientă și respectată de către cetățeni”, menționează IGP într-un comunicat. 

Amintim că, Șeful Inspectoratului de Poliție Bălți, Valeriu Cojocaru, a fost plasat în arest pentru 30 de zile, la data de 7 iunie . Acesta este cercetat într-un dosar privind „abuzul de serviciu”, „delapidarea averii statului”, „trecerea ilegală a frontierei de stat”, „divulgarea secretului de stat” și „fals în acte publice”, inițiat de Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, de comun cu Serviciul de Informații și Securitate.

Investigațiile vizează activitatea angajaților fostei Direcții nr.5 din cadrul INI al IGP al MAI, iar în cadrul dosarului au fost reținute trei persoane - șeful Inspectoratului de Poliție al mun. Bălți, un inspector din cadrul Poliției de Frontieră și președintele Asociației FEA, Dorin Damir. 


Pub