Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   VIDEO/ Atacul armat de la…

VIDEO Atacul armat de la universitatea din Rusia. Au fost identificate patru din cele șase persoane decedate: un medic, printre victime

Conform datelor actualizate, șase persoane au murit în urma împușcăturilor de la universitatea din Perm, iar patru dintre ele au fost identificate. Anunțul a fost făcut de către serviciul de presă al Ministerului Sănătății al Federației Ruse, transmite Tass.

„Conform datelor operaționale actualizate ale Centrului Federal pentru Medicină în caz de catastrofe, ca urmare a incidentului de la Universitatea de Stat din Perm, șase persoane au fost ucise, iar alți 24 de răniți au primit asistență medicală”, se arată în comunicat.

Anterior, Ministerul Sănătății a raportat aproximativ opt decese. Șeful teritoriului Perm, Dmitry Makhonin, a declarat reporterilor că unele dintre victime au fost rănite prin focuri de armă.

„Acum ne concentrăm pe oferirea tuturor îngrijirilor medicale necesare răniților. Toate sunt plasate în cele mai bune instituții medicale ale noastre. Cineva este acum pe masa medicală, cineva a fost deja ajutat”, a spus el.

Potrivit Tass, autoritățile ruse au identificat patru din cele șase victime ale atacului armat de la universitatea de stat din Perm.

„În prezent, au fost identificate patru dintre cele șase persoane ucise în timpul împușcăturii. Victimele sunt trei femei în vârstă de 66, 26 și 20 de ani, precum și un tânăr de 20 de ani”, au declarat autoritățile ruse. Printre cele trei femei decedate se numără și o endoscopistă cu 39 de ani de experiență, Margarita Engaus. Aceasta a lucrat la Spitalul Clinic nr. 7 din Perm.

Potrivit Comitetului de investigație, luni, un student, aflat pe teritoriul uneia dintre clădirile Universității Naționale de Cercetare din Perm, a deschis focul. Ulterior, atacatorul a fost reținut, iar identitatea acestuia a fost stabilită. Pe acest caz a fost inițiat un dosar penal în temeiul articolului privind uciderea a două sau mai multe persoane.

Autoritățile din Rusia susțin că Timur Bekmansurov, un tânăr de 18 ani, este autorul atacului armat de la universitatea de stat din Perm, Rusia, în urma căruia cel puțin opt persoane au murit, iar alte 28 au fost rănite. Detalii aici.