Principală  —  IMPORTANTE   —   Șeful IP Bălți, Valeriu Cojocaru,…

Șeful IP Bălți, Valeriu Cojocaru, aflat în izolator în dosarul Direcției nr. 5, suspendat din funcție

Șeful Inspectoratului de Poliție Bălți Valeriu Cojocaru, afla în izolator în dosarul Direcției nr. 5, a fost suspendat din funcție luni, 20 septembrie, anunță Inspectoratul General al Poliției (IGP).

A fost suspendat din funcția publică cu statut special, în temeiul art. 35, alin. (1) lit. a) a Legii privind funcționarul public cu statut special din cadrul Ministerului Afacerilor Interne nr. 288 din anul 2016, pe perioada reținerii, arestului preventiv sau arestului la domiciliu al funcționarului.

După ce pe 2 septembrie, Judecătoria Chișinău cu sediul în sectorul Ciocana a prelungit arestul cu încă 30 de zile în privința șefului Inspectoratului de Poliție al municipiului Bălți, Valeriu Cojocaru apărătorul lui a depus recurs. Recursul apărătorului a fost respins, pe 9 septembrie.

Pe 7 iulie, Dorin Damir, fostul șef al Direcției Operațiuni Speciale nr. 5 și actual șef al IP Balți Valeriu Cojocaru, dar și fostul șef al secției nr.1 „K” a Direcției nr. 5, actual inspector din cadrul Poliției de Frontieră Ion Cojocaru, au fost plasați în arest pentru 30 de zile, în dosarul ce vizează activitatea angajaților fostei Direcții nr. 5 a MAI.