Principală  —  IMPORTANTE   —   Peste 59 de mii de…

Peste 59 de mii de persoane din regiunea transnistreană au votat la alegerile pentru Duma de Stat a Federației Ruse

sursa: administrația de la Tiraspol

59 233 de persoane din regiunea transnistreană au votat la alegerile pentru Duma de Stat a Federației Ruse, anunță agenția de știri „Novosti Pridnestrovya”.

„Locuitorii republicii noastre, prin exprimarea voinței lor, au confirmat importanța și necesitatea unei interacțiuni strânse cu patria lor, au confirmat importanța apropierii de Rusia”, susține administrația de la Tiraspol.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a anunțat că a solicitat părții ruse să se abțină de la deschiderea celor 27 de secții de votare în localitățile din regiunea transnistreană a R. Moldova.

Cu referire la deschiderea secțiilor de votare în regiunea transnistreană la alegerile din 19 septembrie pentru Duma de Stat a Federației Ruse, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene regretă că, în pofida poziției expuse în mod consecvent de către autoritățile moldovenești, partea rusă a acționat de o manieră care nu corespunde principiului suveranității și integrității teritoriale a R. Moldova și cadrului juridic bilateral.

Ministerul Afacerilor Externe din România nu recunoaște legitimitatea alegerilor organizate în Crimeea pentru Duma de Stat a Federației Ruse și regretă organizarea scrutinului în regiunea transnistreană a R. Moldova, se arată într-un comunicat de presă al MAE.