Ludmila Dimitrachi: Timp de 17 ani în afaceri, pentru prima oară am primit un credit atât de rapid

Compania Creativ-Nord SRL activează pe piața din Moldova începând cu anul 2004. Principala specializare a afacerii din nordul Moldovei sunt produsele semifabricate congelate. Ludmila Dimitrachi, fondatorul și directorul afacerii, spune că timp de 17 ani pe piață, compania s-a dezvoltat continuu. Recent, fondatorii și-au pus ca scop să achiziționeze noi utilaje de lucru, mult mai performante, dar care necesită investiții destul de mari.

Au reușit să își realizeze scopurile, cu ajutorul unui credit de la Microinvest.

„Ca să achiziționăm un aparat nou pentru fabricarea pelmenilor am apelat la un credit de la Microinvest, în valoare de 2,5 milioane de lei. O parte din banii investiți au fost din propriile resurse. Anterior, am mai avut o colaborare frumoasă cu compania Microinvest, în parteneriat cu o bancă. Atunci am reușit să automatizăm o mare parte din procesele de producere a fabricii noastre, care erau realizate manual. De data aceasta, am decis să apelăm direct la Microinvest și pot spune ferm că sunt o echipă de adevărați profesioniști, care au reușit să ne ofere creditul în doar jumătate de zi. Timp de 17 ani de când suntem în domeniul afacerilor, am avut pentru prima oară așa experiență. Dimineața am depus cererea, iar după masă deja aveam banii pe cont.”

Ludmila a menționat că noile utilaje au mărit considerabil capacitatea de producere a fabricii, dar și vânzările anumitor tipuri de pelmeni, care practic s-au dublat.

„Am început să folosim în producere noua mașină automată de pelmeni, achiziționată din Rusiam, acum câteva luni. Acest aparat funcționează după o tehnologie inovatoare, care ne-a permis să ne diversificăm gama de gusturi, forme și umpluturi a producției noastre, în special a pelmenilor. Vânzările unui anumit tip de pelmeni pe care îi producem s-au dublat, iar unele au crescut cu 50%. S-a mărit considerabil și cifra de afaceri a companiei, cu peste 25%.”

După cum ne-a mărturisit Ludmila Dimitrachi, planifică să dezvolte și sortimentul de produse, cunoscut sub marca Alexeevskie.

„În general, suntem specializați în producerea semifabricatelor din aluat. Am început cu pelmeni și colțunași. Acum, sortimentul nostru include și pizza, foitaj, cotlete, chiftele, mici și chiar kebab-uri. Ne extindem cu fiecare an gama de produse, pentru a ușura cât mai mult viața gospodinelor. În regiunea de nord furnizăm individual produsele noastre, iar la sud, prin intermediul distribuitorilor.”

Fondatorii companiei planifică să modernizeze toate liniile de producere.

„Vedem rezultate foarte bune, produsele noastre sunt apreciate și căutate de consumatori, de aceea planificăm să ne dezvoltăm și să ne extindem în continuare. Suntem foarte mulțumiți de aparatul de făcut pelmeni și chiar planificăm să mai achiziționăm încă unul, dar și alte utilaje. Adică ne orientăm spre modernizarea nu doar acestei game de produse, dar și a camerelor frigorifice, echipamentelor de ambalare etc. Pentru a realiza toate aceste scopuri sperăm că vom beneficia din nou de suport financiar de la Microinvest, care ne va ajuta să trecem la un alt nivel de producere.”

* Microinvest este unicul OCN din Moldova, deținător al certificatului internațional de calitate – SMART. Acesta presupune un proces de creditare responsabil și transparent, bazat pe principii internaționale de deservire a clienților, abordare respectuoasă, corectă și echitabilă.

Sursă: pavelzingan.md

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.