20:20:13 19.04.2024
Stiri

România regretă că Moscova a ignorat poziția Chișinăului în privința deschiderii secțiilor de vot în Transnistria și anunță că NU recunoaşte legitimitatea alegerilor din Crimeea

Actualitate 20.09.2021 09:23 Vizualizări1267 Autor: Ziarul National
România regretă că Moscova a ignorat poziția Chișinăului în privința deschiderii secțiilor de vot în Transnistria și anunță că NU recunoaşte legitimitatea alegerilor din Crimeea


România nu recunoaşte legitimitatea alegerilor pentru Duma de Stat a Federaţiei Ruse organizate, duminică, în Crimeea, şi reafirmă sprijinul pentru suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe (MAE) de la București, România nu recunoaşte nici „anexarea ilegală” a Republicii Autonome Crimeea şi a oraşului Sevastopol de către Federaţia Rusă.

CITIȚI și Ministerul de Externe al Ucrainei CONDAMNĂ organizarea ILEGALĂ a alegerilor pentru Duma de stat a Federației Ruse în teritoriile ocupate temporar din Ucraina: „Legitimitatea alegerilor, sub semnul întrebării”

De asemenea, MAE notează „cu regret” că Federaţia Rusă a deschis secţii de votare în regiunea transnistreană a Republicii Moldova, „în pofida poziţiei clare, contrare a autorităţilor constituţionale de la Chişinău, fapt ce contravine suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Republicii Moldova".

CITIȚI și Chișinăul „regretă” că Moscova nu respectă integritatea teritorială a R. Moldova: A deschis 27 de secții de vot în Transnistria, în pofida protestului diplomației moldovenești

Menționăm că Partidul Rusia Unită al președintelui Vladimir Puțin este pe cale să câștige o majoritate puternică în Parlament, după alegerile de la finele săptămânii trecute. După numărarea a 19% din voturi, Rusia Unită are 42,5%, urmată de Partidul Comunist cu 23,2% din voturi, potrivit The Moscow Times.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md