14:50:14 28.03.2024
Stiri

Filmul „Reîntoarcerea”, regizat de Dumitru Grosei, a obținut premiul pentru „Cea mai bună producție din România și R. Moldova” la un festival din Târgu Mureș

Actualitate 20.09.2021 09:58 Vizualizări941 Autor: Ziarul National
Filmul „Reîntoarcerea”, regizat de Dumitru Grosei, a obținut premiul pentru „Cea mai bună producție din România și R. Moldova” la un festival din Târgu Mureș
Cadru din filmul „Reîntoarcerea”


Filmul „Reîntoarcerea” (2019), regizat de Dumitru Grosei, o producție „ALTERNATIVE CINEMA”, a fost onorat la cea de a XVIII-a ediție a Festivalului Internațional de Film și Televiziune „SIMFEST” cu premiul pentru „Cea mai bună producţie din România și Republica Moldova”.

Filmul este un documentar-protret despre un meșter popular din Republica Moldova, fostă actriță și fotomodel. După cinci ani de lucru în Franța, ea este una dintre puținele persoane care se întoarce acasă din străinătate, pentru a recupera și a promova tradițiile vechi de artizanat moldovenesc.

SIMFEST este un festival desfășurat la Târgu Mureș – o competiție de film și televiziune, singurul de acest fel din România și unul dintre puținele de gen din Europa. Evenimentul este organizat în fiecare an de „Asociația culturală SIMFEST pentru sprijinirea și promovarea creatorilor din media și artele vizuale”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md