07:19:09 29.03.2024
Stiri

VIDEO // Autoritățile de la Chișinău iau în calcul posibilitatea de a cumpăra gaze când sunt mai ieftine și a le stoca pe teritoriul R. Moldova pentru a le folosi atunci când prețul acestora crește

Actualitate 20.09.2021 16:58 Vizualizări2240 Autor: Ziarul National
VIDEO // Autoritățile de la Chișinău iau în calcul posibilitatea de a cumpăra gaze când sunt mai ieftine și a le stoca pe teritoriul R. Moldova pentru a le folosi atunci când prețul acestora crește


Autoritățile de la Chișinău iau în calcul implementarea mai multor proiecte de infrastructură menite să atenueze pe viitor impactul unei scumpiri drastice a prețului la gazele naturale.

Astfel, pe lângă investițiile în resurse regenerabile, îmbunătățirea eficienței energetice a clădirilor și diversificarea surselor de procurare a gazelor, inclusiv prin construcția gazoductului Iași - Chișinău via Ungheni, actuala guvernare se gândește și la posibilitatea de a putea stoca gaze pe teritoriul R. Moldova.

„Trebuie să ne gândim dacă e cazul să investim într-un proiect de infrastructură privind stocarea gazelor pe teritoriul R. Moldova, ca să putem cumpăra gaze atunci când sunt la un preț mai mic, să le stocăm în rezervele naționale și, atunci când se vor scumpi, să le folosim, astfel încât să avem un preț competitiv pentru consumatori”, a declarat ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, într-un interviu pentru TVR Moldova.

CITIȚI și „Moldovagaz” este la final de negocieri cu „Gazprom” și va cere ANRE majorarea cu 35% a tarifelor pentru gazele consumate de către cetățenii R. Moldova

Ministrul a adăugat că „a zbura și de zece ori la Moscova” pentru a negocia prețul la gaze „nu ajută” și a oferit drept exemplu situația din anii 2016 - 2017, când președinte al R. Moldova era prorusul Igor Dodon, însă republica noastră achita „cel mai scump preț la gaze” din regiune.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md