16:11:27 25.04.2024
Stiri

Șeful Inspectoratului de Poliție din Bălți, SUSPENDAT din funcție: „Conducerea IGP nu va tolera nici cea mai mică abatere de la respectarea legii din partea angajaților Poliției, indiferent de funcția pe care aceștia o dețin”

Actualitate 20.09.2021 18:15 Vizualizări2684 Autor: Ziarul National
Șeful Inspectoratului de Poliție din Bălți, SUSPENDAT din funcție: „Conducerea IGP nu va tolera nici cea mai mică abatere de la respectarea legii din partea angajaților Poliției, indiferent de funcția pe care aceștia o dețin”


Șeful Inspectoratului de Poliție din municipiul Bălți, Valeriu Cojocari, cercetat penal pentru abuz de serviciu, delapidarea averii statului, trecerea ilegală a frontierei de stat, divulgarea secretului de stat și fals în acte publice, a fost suspendat astăzi din funcție.

Potrivit Inspectoratului General al Poliției, Cojocaru a fost suspendat din cauză că se află, de aproape trei luni, în arest preventiv.

„Conducerea IGP nu va tolera nici cea mai mică abatere de la respectarea legii din partea angajaților Poliției, indiferent de funcția pe care aceștia o dețin. Intransigența în aplicarea și respectarea legii începe în primul rând de la noi înșine, altfel nu vom putea vorbi despre Poliție ca despre o instituție integră, eficientă și respectată de către cetățeni”, se arată într-un comunicat de presă al Poliției R. Moldova.

Amintim că Valeriu Cojocari a fost arestat pe 5 iulie, într-un dosar în care figurează și președintele FEA, finul lui Vlad Plahotniuc, Dorin Damir. Totodată, atunci a fost arestat și un inspector de la Poliția de Frontieră, Ion Cojocaru.

Cei trei sunt bănuiți de abuz de serviciu, delapidarea averii statului, trecerea ilegală a frontierei de stat, divulgarea secretului de stat și fals în acte publice.

Acuzațiile vizează perioada anilor 2017 – 2019, când Damir ar fi fost angajat fictiv în calitate de „ofițer superior sub acoperire” în cadrul secției nr.1 „K” a Direcției nr.5 a Inspectoratului Național de Investigații. Secția respectivă era condusă în acel moment de Ion Cojocaru, iar Valeriu Cojocaru era șeful Direcției nr.5.

Potrivit procurorilor, Damir s-ar fi „folosit” de influența pe care o avea datorită faptului că era finul lui Vlad Plahotniuc, șeful partidului de la guvernare în 2017, și „l-a instigat” pe Valeriu Cojocaru să-l angajeze în calitate de „ofițer superior sub acoperire”. Astfel, Dorin Damir a beneficiat, fără a avea vreun drept, de acces la secretul de stat și a primit nemotivat salariu de la stat în perioada lunilor iulie 2017 – septembrie 2019.

Prejudiciul adus statului, în proporții deosebit de mari, este de 170 294,75 de lei sau 7 960 de euro.

În același dosar este cercetat penal și fostul șef al IGP, Alexandru Pînzari, plasat în arest la domiciliu.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md