Din 1 octombrie 2021, HoReCa ar putea beneficia de 6 % TVA. A fost înregistrat un proiect de lege în acest sens

Foto: Restaurantul Aproape

Asociația MĂR anunță că reducerea TVA la 6 % pentru sectorul HoReCa ar urma să fie aplicată din 1 octombrie nu din 21 noiembrie cum a fost stabilit în primăvara acestui an. Un proiect în acest sens a fost înregistrat de deputatul PAS, Dumitru Alaiba.

Legea cu privire la impozitarea specială a serviciilor realizate în cadrul activităților atribuite la secțiunea I a Clasificatorului Activităților Economice din Moldova adoptată la 23 aprilie nu prevedea expres data intrării în vigoare a 6 % TVA pentru sectorul HoReCa. Conform cadrului legal ce ține de legile cu privire la politica fiscală, modificarea Codului Fiscal, data intrării în vigoare survine nu mai devreme de șase luni de la data publicării. În cazul acestei legi, ar fi fost data de 21 noiembrie 2021.

„În acest sens, era necesară o intervenție legislativă care să prevadă data intrării în vigoare mai devreme de șase luni, luând în considerare condiționalitatea prevăzută acestei cote: „pe timpul stării de urgență și/sau stării de urgență în sănătate publică”, scrie asociația MĂR.

Pe 23 aprilie 2021, parlamentul a votat un proiect de Lege prin care, pe perioada stării de urgență, întreprinderile din sectorul HoReCa (hoteluri, restaurante, cafenele) vor achita taxa pe valoare adăugată de 6 %, adică de două ori mai mică decât în perioadele obișnuite.

Starea de urgență în sănătate publică a fost declarată pe întreg teritoriul Republicii Moldova în perioada 10 septembrie – 30 octombrie 2021

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente