(video) Cel mai scump Porsche 928 din istorie a devenit unul participant într-un film

În acest weekend, la o licitaţie organizată în Houston (Texas) de către casa Barrett-Jackson, s-a vândut un Porsche 928 care a apărut în filmul Risky Business din 1983 cu Tom Cruise în rolul principal.

Pentru maşină s-au dat în schimb 1.980.000 de dolari şi aceasta este cea mai mare sumă plătită vreodată pentru un Porsche 928 din istorie.

În timpul filmărilor au fost folosite mai multe mașini identice, inclusiv pentru trucuri, dar cea din imagini a apărut cel mai des în cadru. În plus, această mașină a participat la filmarea scenei de urmărire, considerată una dintre cele mai faimoase din cinematografia modernă.

Vânzătorii susțin că mașina sport, printre altele, a devenit un fel de simulator pentru Tom Cruise. Pe aceasta s-a confruntat pentru prima dată şi a învăţat cum funcţionează o cutie de viteze manuală.

În 1979, automobilul a părăsit linia de asamblare într-o culoare albă, dar a fost revopsit pentru film. Coupeul a fost o proprietate privată o vreme și a fost păstrat într-o încăpere cu un microclimat favorabil, în afară de momentele în care era expus în muzee sau la evenimente speciale.

Interesant mai este un lucru: imediat după filmările Risky Business, mașina sport a dispărut fără urmă și a fost descoperită abia la începutul anilor 1990, după care a suferit o restaurare cuprinzătoare. Sub capotă are un V8 de 4.6 litri, cuplat la o transmisie manuală în cinci trepte.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/