(video) În straja siguranţei. Câinele-robot Spot patrulează noaptea una dintre fabricile KIA

Grupul Hyundai a arătat primul rezultat al achiziției companiei Boston Dynamics, renumit pentru dezvoltările sale în domeniul roboticii. Factory Safety Service Robot a fost învățat de inginerii din ambele companii cum să monitorizeze siguranța într-o fabrică auto.

La baza lui Hyundai FSSR stă robotul cu patru picioare Spot. El a fost echipat suplimentar cu un LiDAR 3D, o cameră termică și o serie de alţi senzori pentru orientarea în spațiu. De asemenea a fost învățat să proceseze informații suplimentare prin tehnologii de management al sarcinilor și de viziune bazată pe învățare profundă.

Factory Safety Service Robot poate fi operat fi manual printr-o telecomandă, fie automat, dar sub supraveghere a acțiunilor sale printr-o pagină web securizată, permițând personalului să vadă în timp real şi de la distanță zonele industriale. Autonom poate percepe şi dacă o ușă este deschisă sau închisă.

Managerii pot trece la teleoperarea manuală ori de câte ori este necesar pentru a analiza mai atent spaţiile industriale importante. De asemenea, este posibil de conectat în reţea şi în cadrul unei operațiuni comune mai mulți roboți pentru a verifica simultan diferite zone.

Robotul patruped este capabil să navigheze prin spații înguste, precum și să identifice zonele oarbe greu de văzut cu ochiul uman. Aplicarea tehnologiilor grupului auto îi oferă şi nişte caracteristici de autonomie sporită.

Drept rezultat, el este capabil să navigheze în mod autonom prin instalațiile industriale, recunoscând nu numai oamenii, ci și potențialele pericole – în primul rând posibile focare de incendiu. Dacă detectează o zonă cu o temperatură excesiv de ridicată, robotul va emite o alarmă.

Creatorii robotului au început să îl folosească în patrule nocturne la una dintre fabricile KIA din Coreea de Sud. El va contribui astfel la asigurarea siguranței angajaților. În viitor va fi învățat să recunoască şi alte pericole.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/