‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 17 aprilie, 2024
10 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriFabrica de producere a peleților din biomasă din Pașcani ar putea fi revitalizată

Fabrica de producere a peleților din biomasă din Pașcani ar putea fi revitalizată

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Fabrica de stat pentru producerea peleților din biomasă din localitatea Pașcani, raionul Criuleni, ar putea fi revitalizată.

Pe 17 septembrie curent, ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Viorel Gherciu, împreună cu directorul Agenției pentru Dezvoltarea și Modernizarea Agriculturii, Maxim POPOV, au întreprins o vizită de lucru la fabrică, pentru a evalua starea utilajului tehnologic și a identifica instrumente eficiente în vederea relansării activității fabricii.

„Obținerea energiei regenerabile este o soluție accesibilă pentru țara noastră, motiv pentru care trebuie să canalizăm eforturile comune în vederea relansării fabricii. Prin acest fapt vom reuși să înregistrăm un progres economic și chiar să avem o ofertă pentru potențialii consumatori din regiune. Pentru început, vom solicita să fie contractat un expert pentru a evalua indicatorii de eficiență a activității fabricii și potențialele riscuri”, a comunicat ministrul.

Fabrica de stat pentru producerea peleților din biomasă din localitatea Pașcani, raionul Criuleni a fost construită cu suportul financiar al Guvernului Japoniei, în anul 2015, în cadrul proiectului „Utilizarea eficientă a combustibilului solid din biomasă” al programului 2KR.

Partea niponă a acordat țării noastre un grant de 14 milioane dolari pentru utilizarea surselor alternative de încălzire a clădirilor.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›