(FOTO) Topul celor mai cool și unice cafenele Starbucks din toată lumea

19 Sept. 2021, 10:49
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  MD Bani
19 Sept. 2021, 10:49 // Bani și Afaceri //  MD Bani

Starbucks este unul dintre cele mai cunoscute lanțuri de cafenele peste tot în lume. Compania are peste 32.000 de magazine în 83 de țări. Designul și stilul cafenelelor variază în funcție de tradițiile și cultura locațiilor. Din păcate, în Republica Moldova încă nu există o cafenea Starbucks. Iată un top al celor mai unice locații Starbucks din toată lumea, realizat de Business Insider.

Starbucks este cel mai mare lanț de cafenele din lume. Compania este considerată lider mondial în prăjirea cafelei și vânzarea cu amănuntul.

Starbucks Kawagoe, Japonia

Magazinul a fost deschis în martie 2018. Situat la doar câțiva metri distanță de clopotnița Toki no Kane Time, simbolul orașului Kawagoe, designul magazinului îmbină perfect cultura tradițional Japoneză. În interior, cafeneaua este decorată în tonuri alb-negru și realizată din materiale specifice caselor tradiționale japoneze.

În exterior, zona de relaxare a terasei oferă mediul ideal pentru relaxare în timp ce bei cafeaua și te bucuri de frumusețea grădinii în stil japonez. Dacă vrei să guști puțin din cultura tradițională și să îți iei porția de cofeină, Starbucks-ul din Kawagoe, Japonia este locația perfectă.

Acest magazin Starbucks din Tianjin, China, a fost construit într-o clădire de patrimoniu veche de aproape un secol, o fostă bancă. Cafeneaua a păstrat arhitectura originală a băncii, care are o cupolă cu coloane de marmură și o fațadă renascentistă.

A fost o provocare mare pentru Starbucks de a menține arhitectura originală a clădirii, în timp ce îmbină elemente moderne, creative, care completează și dau o nouă viață spațiului. Lucrând în colaborare cu experți locali de conservare istorică, a fost nevoie de trei ani pentru a amenaja și decora acest spațiu.

Hacienda Alsacia in Costa Rica

Această cafenea este situată în singura fermă de cafea Starbucks, la o oră distanță de capitala Costa Rica, San Jose. Puteți savura cafea la cafeneaua cu vedere la vulcanul Poas, puteți vizita ferma și puteți savura cafea.

Hualien City, Taiwan

Această locație din orașul Hualien, Taiwan, are vedere la Oceanul Pacific și este realizată din containere de transport reciclate.

Grand Turk, Turks & Caicos

Acest magazin este prima locație Starbucks de pe insula Turks & Caicos. Exteriorul roz deschis este în concordanță cu stilul caraibian al zonei, iar interiorul prezintă picturi murale vibrante inspirate de viața marină a insulei.

Realitatea Live

26 Apr. 2024, 14:45
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
26 Apr. 2024, 14:45 // Actual //  Lupu Eduard

Locuitorii din Găgăuzia își pot retrage banii de pe cardurile MIR emise de băncile din Federația Rusă, potrivit informațiilor Sberbankului transnistrean, citate de rupor.md.

„Deservim cardurile MIR rusești. Chiar și cetățenii străini pot retrage bani de la orice sucursală bancară din Transnistria. Pentru a face acest lucru e nevoie de un card de migrație și un pașaport. La efectuarea unei operațiuni de către cetățeni străini se percepe un comision de 2%. Banii pot fi ridicați în ruble transnistrene și ruble rusești”, se arată ă mesajul băncii.

Anterior, Președintele Adunării Populare din Găgăuzia Dmitrii Konstantinov declara că peste 8 mii de pensionari și bugetari din Găgăuzia au primit primele plăți pe cardurile bancare MIR.

Într-o reacție pentru BANI.MD, Biroul de Reintegrare susține că: „pe teritoriul Republicii Moldova sistemul de plăți cu carduri este autorizat de către Banca Națională a Moldovei, care, din câte se cunoaște nu a emis asemenea autorizații. În același timp, perimetrul transnistrean urmare a nereglementării conflictului nu poate fi supravegheat efectiv și este inaccesibil pentru desfășurarea activității instituțiilor bancare licențiate de Banca Națională a Moldovei”.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău