fbpx

foto, video | Petrecere pe străzile din Madrid cu 25.000 de persoane. Poliția, depășită de situație

Aproximativ 25.000 de tineri au participat sâmbătă, 18 septembrie, la o uriașă petrecere în aer liber la Madrid, la începutul anului universitar, în ciuda interdicțiilor impuse în contextul pandemiei COVID-19. Polițiștii au încerct să pună capăt distracției, fără succes, afirmând că numărul participanților a fost mult prea mare, scrie Libertatea, cu referire la ziarul elvețian Blick.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Fără avertisment prealabil din partea universităților și fără timp pentru pregătirea unei operațiuni adecvate, dizolvarea unei adunări de aproximativ 25.000 de oameni a fost o sarcină aproape imposibilă”, a transmis Poliția din Madrid.

Agenții au fost neputincioși în fața evenimentului. Supranumite „botellones”, petreceri în aer liber la care se consumă alcool, aceste întâlniri sunt convocate, de obicei, prin intermediul rețelelor sociale. În fotografiile difuzate pe internet, numeroși tineri dansează și beau alcool în Ciudad Universitaria din Madrid. Aproape nimeni nu purta mască.

Întrucât Poliția nu a reușit să oprească petrecerea, ofițerii au rămas la fața locului pentru a se asigura că totul decurge fără probleme.

Spania a ridicat acum multe măsuri de restricție anti-COVID-19, dar oamenii trebuie să poarte, în continuare, măști în aer liber dacă nu pot respecta distanța de 1,5 metri.

Manifestațiile cu un număr mare de persoane sunt interzise. Numărul de noi infecții a scăzut în prezent în Spania. Incidența este de 91 de cazuri la 100.000 de locuitori. Campania de vaccinare este, de asemenea, foarte avansată – mai mult de 75% dintre iberici sunt complet vaccinați.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button