fbpx

Caz medical răsunător la Chișinău: O tânără a murit în timpul unei fertilizări. Soţul caută adevărul, procurorul a pornit o anchetă

Căsătoriţi de patru ani, Cristina şi Ştefan şi-au dorit un copil şi au apelat la o clinică de fertilizare din Chişinău. Înainte de inseminare, rezultatul electrocardiogramei a generat unele suspiciuni, dar medicii au decis să meargă mai departe cu procedura. Venită la spital pe 26 august, femeia a intrat în stop cardiac, apoi în comă, decedând după o săptămână de agonie.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Cristina, 30 de ani, şi soţul ei, Ştefan, şi-au dorit cu orice preţ să devină părinţi. Originari din Republica Moldova, dar cu domiciliul în provincia Torino (Italia), s-au întors, la mijlocul lunii august, în ţara lor natală, pentru a încerca procedura de fertilizare asistată. Ceva nu a mers bine: în timpul intervenţiei chirurgicale pentru prelevarea ovulelor, Cristina s-a simţit rău.

Era 26 august. A murit după o săptămână de agonie, la spitalul din Chişinău, relatează Mediafax. Acum, familia cere să se facă dreptate. Ştefan, care s-a adresat unui grup de avocaţi, a ţinut o conferinţă de presă în Moldova, cerând intervenţia Ministerului Sănătăţii.

Neglijenţa medicilor care au operat-o pe tânăra soţie ar fi fost cauza, susţine bărbatul: „Vrem să înţelegem ce s-a întâmplat, să clarificăm. Cristina era bine. Toate analizele o certifică”.

Cuplul a încercat să aibă un copil timp de aproximativ patru ani. Apoi, fără a informa rudele şi prietenii, a decis să meargă la o cunoscută clinică privată din Chişinău, specializată în fertilizarea asistată. „Trebuia să fie o surpriză”, explică Ştefan.

Decizia de a reveni în Moldova a fost dictată şi de motive economice. În Italia, aceeaşi procedură costă de cinci ori mai mult. Cristina a lucrat în Italia ca designer de prăjituri într-o cofetărie din centru; Ştefan, pe de altă parte, este electrician la o companie din Mezzi Po – Settimo Torinese.

Cazul, tratat pe larg în Italia, unde trăieşte toată familia

La clinica din Chişinău, Cristina a ajuns pe 26 august, pentru o procedură care ar fi trebuit să dureze aproximativ 20 de minute. În schimb, în timpul intervenţiei, ceva nu a mers bine, iar starea sa clinică s-a prăbuşit. A intrat în stop cardiac, apoi în comă. Se pare că, înainte de intervenţie, rezultatul unei electrocardiograme a generat unele suspiciuni medicilor care, totuşi, după repetarea examinării, au decis să meargă mai departe cu procedura.

Medicul care a efectuat procedura împreună cu doi anestezişti mi-a spus că operaţia a avut succes, dar că există o problemă: inima Cristinei s-a oprit!”, a povestit soţul, la o conferinţă de presă.

Femeia a murit 2 septembrie, iar înmormântarea a avut loc pe de 5 septembrie. Ştefan a rămas în Moldova, pentru a urmări mersul anchetei. Procurorul de la Chişinău a deschis o anchetă, iar avocaţii familiei aşteaptă rezultatele autopsiei. Cristina şi Ştefan se întâlniseră în urmă cu 14 ani în Moldova, ea şi-a urmat iubitul în Italia, unde locuiesc acum şi părinţii, şi fratele ei. Erau căsătoriţi de patru ani.

Cazul este tratat pe larg în presa din Italia, ţara care a adoptat întreaga familie, şi pentru că, anual, 3.000 de cupluri italiene merg în străinătate pentru fertilizare in vitro.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button