/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/FOTO VIDEO/ Două bărci pe pernă de aer au ajuns în dotarea Poliției de Frontieră. Valoarea acestora depășește 126 mii de euro

missing
19 septembrie 2021, ora 14:28

Poliția de Frontieră se bucură în contiuare de susținerea partenerilor externi. În ultimele zece zile, pe apele lacului Costești au fost instruiți 14 polițiști de frontieră privind operarea bărcilor pe pernă de aer. Cursul a fost organizat de către reprezentanții misiunii Organizației Internaționale pentru Migrație din Moldova, în cadrul proiectului „UE pentru securitatea frontierelor”. În acest context, Poliția de Frontieră a beneficiat de două bărci pe pernă de aer, valoarea cărora depășește 126 mii de euro. 

Astfel, în cadrul instruirilor polițiștii de frontieră au obținut abilități practice privind mentenanța și conducerea bărcilor pe pernă de aer, care vor putea fi folosite în diferite condiții climaterice, în locurile greu accesibile și sectoare mlăștinoase.

Totodată, din cei 14 participanți, șase au fost certificați în calitate de formatori pentru a transmite din cunoștințe colegilor, care vor folosi hovercraft-urile în activitatea de supraveghere a frontierei.

Menționăm că proiectul are drept scop îmbunătățirea mobilității și accesibilității în zonele dificile și în condițiile meteorologice nefavorabile de-a lungul frontierei albastre comune între Republica Moldova și Ucraina.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram