/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Lupte grele, pericol atomic și noi reguli de mobilizare! Oficial: 3 mari amenințări pentru Moldova

Polițiștii de frontieră vor fi obligați să prezinte teste PCR sau teste antigen la fiecare două săptămâni, dacă nu sunt vaccinați

missing
19 septembrie 2021, ora 15:42

Polițiștii de frontieră vor fi obligați să prezinte teste PCR sau teste antigen la fiecare două săptămâni, dacă nu sunt vaccinați. O solicitare în acest sens vine din partea șefului instituției, Rosian Vasiloi. El a cerut ministrului de Interne să includă această decizie în următoarea hotărâre a Comisiei Naționale Excepționale de Sănătate Publică.

Potrivit lui Vasiloi, 64% din angajații poliției de frontieră sunt vaccinați cu schema completă. El a mai spus că la momentul preluării mandatului de șef al instituției, procentul de imunizare era puțin peste 40%. Totuși, există și unele subdiviziuni de frontieră în care rata de vaccinare este de puțin peste 10%.

„În aces sens, astăzi mi-am planificat o vizită de lucru la Sectorul Poliției de Frontieră Toceni și prin exemplul propriu, al familiei mele și al colegilor care au pierdut oameni dragi din cauza acestui virus nemilos, am încercat să aduc mai aproape importanța vaccinării anti Covid-19”, a scris șeful Poliției de Frontieră pe o rețea socială.

Astfel, echipaje mobile de vaccinare se vor afla săptămâna viitoare în subdiviziunile de sud a țării. Angajații instituțiilor din teritoriu vor avea posibilitatea să se vaccineze, dar și să discute cu lucrătorii medicali care să vor explica importanța imunizării.

Vasiloi a mai menționat că vaccinarea împotriva COVID-19 rămâne a fi o prioritate actuală pentru Poliția de Frontieră, iar sănătatea angajaților este cea mai importantă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram