(foto) Panoul persoanelor date în căutare, completat cu poze noi: Cine a apărut alături de Șor și Plahotniuc

Panoul persoanelor date în căutare generală a fost completat cu poze noi. Gheorghe Cavcaliuc și Veaceslav Platon „vor ține companie” lui Vlad Plahotniuc și Ilan Șor, alături de un șir de infractori anunțați în căutare de oamenii legii.

Foto: captura ecran

Într-o imagine postată pe rețele de socializare apare panoul persoanelor anunțate în căutare. Dacă până nu demult, pe acesta erau afișate pozele lui Vlad Plahotniuc și Ilan Șor, acum, în colțul din stânga sus al panoului se regăsesc și pozele lui Veaceslav Platon și Gheorghe Cavcaliuc.

În luna iulie, Procuratura raionului Sângerei a decis să trimită în judecată cauza penală în care patru membri ai partidului PACE sunt acuzați de „huliganism comis de două sau mai multe persoane”.

De asemenea, în urma eschivării președintelui respectivei formațiuni, Gheorghe Cavcaliuc, de la organul de urmărire penală, Procuratura raionului Sângerei a dispus anunțarea acestuia în căutare.

Amintim că, după refuzul repetat al lui Cavcaliuc de a se prezenta benevol la o citare legală, prin ordonanța procurorilor din cadrul Procuraturii raionului Sângerei, a fost dispusă reținerea acestuia pentru prezentarea învinuirii.

Potrivit materialelor, pe 9 iulie, Cavcaliuc a părăsit teritoriul Republicii Moldova, eschivându-se de la organul de urmărire penală, motiv pentru care procurorii au dispus anunțarea acestuia în căutare.

El este acuzat de „huliganism comis de două sau mai multe persoane” și „chemarea la săvârșirea actelor de violență împotriva persoanelor” și, împreună cu ceilalți patru colegi de-ai săi, urmează să răspundă în fața legii.

Veaceslav Platon a fost anunțat în căutare în luna august, după ce Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, a admis demersul Procuraturii Anticorupție privind aplicarea în măsurii preventive – arestul pentru 30 de zile. Decizia survine ca urmare a neprezentării inculpatului la ședința de judecată, vizând rejudecarea dosarului în care este acuzat de „corupere activă” și „escrocherie”.

Mai exact, este vorba despre dosarul întors pe 30.01.2020 de Curtea de Apel Chișinău la rejudecare, în care Veaceslav Platon este acuzat că în decembrie 2016 ar fi comis coruperea activă a doi gardieni din cadrul Detaşamentului cu Destinaţie Specială „Pantera” al Departamentului Instituţiilor Penitenciare, care asigurau paza şi escortarea acestuia în instanțele de judecată. De asemenea, acesta mai este acuzat și de faptul că în 2016, fiind gestionarul cu pachetul majoritar de acţiuni la trei companii de asigurare, deţinute prin intermediul unor interpuși, a organizat sustragerea banilor deţinuţi pe conturile companiilor.


Pub