(foto) Schemă tipic moldovenească. Descoperirea făcută într-un parc de dezmembrări auto din Chişinău

Afacere dată peste cap după un control inițiat de ofițeri ai Serviciului Vamal. În ziua de 16 septembrie câteva echipe mobile au vizitat inopinat un parc de dezmembrări auto de pe teritoriul municipiului Chișinău. Vizita nu a fost una fără surprize.

Vameșii au identificat 11 mijloace de transport cu numere de înmatriculare străine, care au fost declarate prin acțiune la introducerea în țară și, conform legii, urmau a fi scoase de pe teritoriul Republicii Moldova după expirarea termenului de 180 de zile.

Însă, contrar prevederilor legale, proprietarii automobilelor înmatriculate în alte state au decis să le vândă pentru a fi dezmembrate şi astfel să scape de vămuire.

Ca urmare a acțiunilor întreprinse, angajații vamali au identificat deja făptașii în vederea atragerii lor la răspundere pentru nerespectarea condițiilor de derulare a regimului vamal de admitere temporară. 

Conform legislației în vigoare, în cazul în care mijlocul de transport nu este scos de pe teritoriul Republicii Moldova în termenul stabilit de lege, iar acesta nu mai există (a fost distrus sau vândut la piese), organul vamal încasează drepturile de import în totalitate!

Cmentariile sunt închise