/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/VIDEO/ Istoria unei profesoare din Chișinău care a decis să devină mamă pentru un băiețel rămas fără îngrijire părintească

18 septembrie 2021, ora 21:02

Fiecare copil are dreptul la o familie în care să simtă bine și să crească frumos. Este și convingerea unei profesoare din capitală, Ludmila Zavtur, care a decis că devină mamă pentru un băiețel rămas fără îngrjire părintească. Micuțul, orfan de mamă, locuia cu tatăl său, însă în condiții deloc potrivite. Fiecare copil are dreptul la o familie în care să simtă bine și să crească frumos. Este și convingerea unei profesoare din capitală, Ludmila Zavtur, care a decis că devină mamă pentru un băiețel rămas fără îngrijire părintească. Micuțul, orfan de mamă, locuia cu tatăl său, însă în condiții deloc potrivite. 

De șapte luni, Cătălin, un băiețel de șase ani, s-a ales cu o nouă familie. Mamă i-a devenit Ludmila Zavtur. Femeia a hotărât anul trecut, după lungi discuții cu soțul, că-și dorește să devină asistentă parentală. Deşi cuplul are doi copii biologici, a decis să mai ia în plasament încă un copil. De șapte luni, sunt răsplătiți cu zâmbete, îmbrățișări și iubire. 

Una dintre principalele condiții ale programului, povestește femeia, era ca cel mic să se simtă parte a familiei. Însă, asta nu a fost deloc o problemă, dat fiind faptul că între membrii familiei s-a creat încă de la început o conexiune puternică.

Deși cei 5000 de lei pe care îi primește femeia în calitate de asistentă parentală nu sunt suficienți pentru necesitățile micuțului, aceasta spune că nimic nu mai contează atunci când îl vede pe Cătălin vesel.  

În luna martie, Cătălin a început să meargă și la grădiniță. Iar în timpul liber pe lângă jocuri copilul adoră să-și ajute mama în bucătărie. 

Familiile tuturor asistenților parentali, unde ajung copii, sunt monitorizați de autorități, care sunt obligate să se asigure că minorii nu înfruntă lipsuri, sunt bine îngrijiți și nu sunt agresați. Datele arată că, în Chișinău, sunt 34 de asistenți parentali profesioniști, care asigură protecţia temporară a 36 de copii aflați în situaţie de risc. Aceștia urmează să se reintegreze în familia biologică sau să fie adoptați.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram