image
Sursa foto: ServiciulVamalRM

FOTO // Verificări la un parc de dezmembrări auto: 11 autoturisme cu numere străine, ridicate; Proprietarii, identificați

Ofițerii echipelor mobile ale Serviciului Vamal au supus controlului un parc de dezmembrări auto de pe teritoriul municipiului Chișinău.

Vameșii au identificat 11 mijloace de transport cu numere străine, care au fost declarate prin acțiune la introducerea în țară și, conform legii, urmau a fi scoase de pe teritoriul Republicii Moldova după expirarea termenului de 180 de zile.

Contrar prevederilor legale, proprietarii automobilelor înmatriculate în alte state vindeau mijloacele de transport pentru a fi dezmembrate, fără a le vămui pe teritoriul Republicii Moldova.

Ca urmare a acțiunilor întreprinse, angajații vamali au identificat făptașii în vederea atragerii la răspundere pentru nerespectarea condițiilor de derulare a regimului vamal de admitere temporară.

În cazul în care mijlocul de transport nu este scos de pe teritoriul Republicii Moldova în termenul stabilit de legislație, iar acesta nu mai există (a fost distrus sau vândut la piese), organul vamal încasează drepturile de import, conform legislației în vigoare.

ServiciulVamalRMServiciulVamalRM
ServiciulVamalRMServiciulVamalRM
ServiciulVamalRMServiciulVamalRM
ServiciulVamalRMServiciulVamalRM

Noutăţile partenerilor

comentarii: