image
Sursa foto: gov.md

Ministrul Sănătății, despre cazul de corupție de la spitalul din Căușeni: „Aș recomanda administrației să demită așa cadre”

Ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, a criticat dur cazul distribuit recent pe rețelele de socializare în care o asistentă medicală de la spitalul din Căușeni solicită bani „pentru seringi” de la pacienți.

Cu referire la cazul de colectare a banilor în Spitalul Raional Caușeni. Este inadmisibil ca așa ceva să se petreacă într-o instituție medicală și nu este de loc o soluție potrivită ca spitalul să se limiteze doar la o mustrare. Aș recomanda spitalului să demită cu îndrăzneală așa cadre medicale, iar dacă e cumva și administrația implicată în această „colectare” deschisă de „fonduri”, să aibă curajul să-și dea demisia și superiorii la pachet cu asistenta”, a scris Ala Nemerenco într-o postare pe facebook.

În context, ministul Sănătății precizează că astfel de cazuri pot fi taxate, în special de fondatorii instituției, în cazul dat, Consiliul raional Căușeni.

Cu regret, Fondator al spitalului este Consiliul local și Ministerul Sănătății nu poate aplica nicio măsură de pedeapsă, decât să trimită materialul video la CNA ca să intervină. Aș ruga respectuos atât colegii, cât si pacienții să nu tolereze sub nicio formă plățile pentru servicii, consumabile, medicamente și nici plățile de mulțumire”, a mai notat Ala Nemerenco.

Noutăţile partenerilor

comentarii: