image
Sursa foto: Jurnal TV

DOC: Ex-procurorul Roman Statnâi, vizat în mai multe investigații, s-a plâns la PG pe reporterul Jurnal TV Dumitru Garcaliuc

Fostul procuror Roman Statnâi, vizat în mai multe anchete jurnalistice realizate de Jurnal TV, una dintre care este în desfășurare, i-a adresat o plângere procurorului general Alexandr Stoianoglo în care este vizat și reporterul Jurnal TV Dumitru Garcaliuc.

Roman Statnâi s-a plâns procurorului general, deranjat de întrebările care i-au fost adresate de reporterul Jurnal TV.

„Consider că informațiile date puteau să-i devină cunoscute jurnalistului doar din cadrul dosarului pe numele mei, accesul la care este restricționat, la el având acces strict procurorul de caz. Felul în care jurnalistul a formulat întrebările și revenea insistent pentru precizări seamănă izbitor de mult cu stilul abordat de procuror în cadrul audierii”, spune Statnâi în plângerea sa.

La rândul său, Dumitru Garcaliuc califică plângerea lui Statnâi către procurorul general drept un act de intimidare și o tentativă de a bloca publicarea investigației.

„Consider că este un act de intimidare. Roman Statnâi a scris plângerea după ce i-am cerut o reacție. Ceea ce face el este un atentat la munca mea de jurnalist, pe care, lucru care se vede inclusiv din întrebările mele pe care dânsul le-a publicat, o fac corect și echidistant. Nu contează, de fapt, cine este sursa când vorbim despre un material jurnalistic. În acest caz, nu este un secret, pentru că i-am spus și dansului - datele le am de la pretinsa parte vătămată. Statnâi încearcă sa blocheze publicarea materialului. Fac un apel la organizațiile din domeniul jurnalismului și cel al justiției să ia public atitudine față de această acțiune”, a declarat Dumitru Garcaliuc.

Amintim că, recent, Jurnal TV a dezvăluit că Roman Statnâi locuiește într-o gospodărie de lux, amplasată într-o suburbie a capitalei, casă care nu s-a regăsit niciodată în declarațiile sale de avere, fiind înregistrată pe fratele acestuia. La finele anului trecut, imobilul a fost pus sub sechestru într-un dosar în care Statnâi este bănuit de escrocherie în proporții deosebit de mari și exces de putere. Jurnal TV a obținut dovezi care arată că fostul procuror a devenit proprietarul de facto al locuinței încă pe când lucra în serviciul statului.

Noutăţile partenerilor

comentarii: