Nume
Parola
Vizualizări: 2938
Peste 800 de mii de dolari SUA sunt investiți în primul proiect de dezvoltare intercomunitară, susținut de Programul Comunitatea Mea și finanțat de USAID
Ungheni, 17 Septembrie 2021 — Peste 800 de mii de dolari SUA sunt investiți în primul proiect de dezvoltare intercomunitară, susținut de Programul Comunitatea Mea și finanțat de USAID

Primăria municipiului Ungheni și opt localități învecinate - Zagarancea, Pîrlița, Valea Mare, Mănoilești, Florițoia Veche, Costiuleni, Cetireni, Unțești - implementează, cu suportul Programului Comunitatea Mea, primul proiect de cooperare intermunicipală, care prevede modernizarea serviciului de transport public, în conformitate cu strategia națională privind siguranța rutieră.

În cadrul proiectului intercomunitar, vor fi construite 146 de stații noi de autobuz, dintre care 106 în municipiul Ungheni și alte 40 în cele 8 localități învecinate. Stațiile vor fi dotate cu panouri electronice cu GPS care vor indica timpul de așteptare a transportului public.

Valoarea totatală a proiectului este de 813 mii de dolari SUA, dintre care aproape 500 de mii de dolari SUA au fost investiti de Guvernul Statelor Unite/USAID, prin programul Comunitatea Mea, iar restul sunt contribuție locală.

Lucrările de construcție vor fi finalizate în luna octombrie 2021.

Despre Programul Comuntatea Mea:
Comunitatea Mea este programul principal al Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională USAID în domeniul guvernării locale și are ca scop susținerea autorităților publice locale din Republica Moldova în efortul lor de a asigura o guvernare mai eficientă, mai transparentă și mai responsabilă față de necesitățile cetățenilor.

Programul a fost lansat în mai 2018 și va fi implementat până în 2023. Până la ora actuală, 77 de comunități locale sunt beneficiare directe ale Programului Comunitatea Mea, iar alte peste 20 de localități beneficiază de asistența programului USAID, implementat de IREX, indirect prin intermediul proiectelor de cooperarea intercomunitara, în curs de derulare.

Primăriile partenere beneficiază atât de un pachet de asistență tehnică pentru a putea eficientiza activitatea primăriei cât și de investiții pentru a implementa proiecte individuale de dezvoltare a infrastructurii locale și de îmbunătățire a serviciilor publice, cum ar fi iluminat public stradal, gestionare gunoiștilor, reparația drumurilor și construcția trotuarelor, etc.

Pentru mai multe detalii despre Programul Comunitatea Mea accesați pagina de Facebook/Programul Comunitatea Mea.