Arina Spătaru părăsește rândurile Platformei DA: „Nu știu de ce am decis să stau literalmente într-o mlaștină până la capăt”

Fosta deputată a Platformei DA, Arina Sptaru, anunță că a părăsit formațiunea. Într-o postare pe facebook, aceasta anunță că ieri la ședința consiliului OT Bălți și-a luat rămas bun de la colegii săi din Platforma DA.

Foto: captură video
„De fapt decizia de a pleca am luat-o încă de prin februarie. Nu știu de ce am decis pe atunci să stau literalmente într-o mlaștină până la capăt. Știm cu toții că a spune adevărul nu este întotdeauna util, nu întotdeauna convenabil. De astăzi măcar pot să-mi spun mie adevărul”, a scris aceasta.

La sfârșitul lunii ianuarie, Organizația Platformei DA de la Bălți a decis să înainteze propriul candidat la șefia partidului, care se pregătește de Congres, la care se vor alege organele de conducere a formațiunii, inclusiv președintele. Membrii Consiliului organizației teritoriale Bălți ai Platformei DA au decis că o vor înainta pe deputata Arina Spătaru la șefia partidului.

În decembrie 2015 Arina Spătaru s-a lansat în politică, fiind aleasă președinta Organizației teritoriale Bălți a Partidului Platforma Demnitate și Adevăr. În 2017 a devenit membră a Biroului Politic Permanent al partidului. S-a retras din biroul politic în septembrie 2019 invocând că opiniile sale nu sunt luate în considerare în cadrul formațiunii politice.

A candidat din partea acestui partid la funcția de primar al municipiului Bălți în 2018 și a acumulat 6,25%.

La alegerile parlamentare din 2019 a candidat atât pe circumscripția națională, cât și pe Circumscripția uninominală nr. 10 Bălți din partea Blocului electoral ACUM, din care făcea parte partidul său. La Bălți a fost devansată de candidații PN și PSRM, dar a ajuns în cele din urmă deputat pe listă de partid.

În Parlament, facea parte din fracțiunea „ACUM Platforma DA” și era membră a Comisiei administrație publică.


Pub