Președintele interimar, Dinu Plîngău a venit cu o reacție, după ce Arina Spătaru a părăsit Platforma DA: „Îi dorim succes”

Președintele interimar al Platformei DA, Dinu Plîngău, a venit cu un comentariu, după ce Arina Spătaru a anunțat că părăsește rândurile formațiunii. „Un proces absolut normal când unii oameni pleacă și alții vin la partid”, a scris fostul deputat, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Foto: agora.md
„Orice om are dreptul să facă sau nu politică. Un proces absolut normal când unii oameni pleacă și alții vin la partid. Celor care vin le spunem: „bine ați venit”, celor care pleacă le dorim succes în orice nu ar face ei în viitor”, a scris Plîngău.

Fosta deputată a Platformei DA, Arina Sptaru, anunță că a părăsit formațiunea. Într-o postare pe facebook, aceasta anunță că ieri la ședința consiliului OT Bălți și-a luat rămas bun de la colegii săi din Platforma DA.

La sfârșitul lunii ianuarie, Organizația Platformei DA de la Bălți a decis să înainteze propriul candidat la șefia partidului, care se pregătește de Congres, la care se vor alege organele de conducere a formațiunii, inclusiv președintele. Membrii Consiliului organizației teritoriale Bălți ai Platformei DA au decis că o vor înainta pe deputata Arina Spătaru la șefia partidului.

În decembrie 2015 Arina Spătaru s-a lansat în politică, fiind aleasă președinta Organizației teritoriale Bălți a Partidului Platforma Demnitate și Adevăr. În 2017 a devenit membră a Biroului Politic Permanent al partidului. S-a retras din biroul politic în septembrie 2019 invocând că opiniile sale nu sunt luate în considerare în cadrul formațiunii politice.

A candidat din partea acestui partid la funcția de primar al municipiului Bălți în 2018 și a acumulat 6,25%.

La alegerile parlamentare din 2019 a candidat atât pe circumscripția națională, cât și pe Circumscripția uninominală nr. 10 Bălți din partea Blocului electoral ACUM, din care făcea parte partidul său. La Bălți a fost devansată de candidații PN și PSRM, dar a ajuns în cele din urmă deputat pe listă de partid.


Pub