(video) A ieșit din pușcărie și s-a pus pe furat. Trei apartamente și o grădiniță, golite în capitală

Un bărbat în vârstă de 43 de ani, originar din capitală, a fost reținut de ofițerii Secției Investigare Infracțiuni a Inspectoratului de Poliție Buiucani din cadrul Direcției de Poliție a mun.Chișinău, fiind suspectat de comiterea mai multor furturi pe parcursul lunilor august și septembrie. Acesta a mai fost anterior judecat pentru infracțiuni similare.

Foto: captura ecran

Suspectul a comis trei furturi din apartament, în sectorul Buiucani, unde pătrundea prin forțarea lacătului și sustrăgea bunuri de valoare. De asemenea, ar fi comis un furt dintr-o grădiniță și un furt de bicicletă din scara unui bloc de locuit.

Prejudiciul total cauzat victimelor este estimat la circa 40 000 lei.

În urma măsurilor întreprinse de către ofițerii de investigație și urmărire penală, suspectul a fost identificat, reținut și escortat la inspectorat, pentru audieri. Acesta și-a recunoscut vina și a relatat că bunurile sustrase le vindea unor persoane necunoscute, în piețe, iar banii pe care i-a sustras au fost cheltuiți în scopuri personale.

O parte din bunurile sustrase, cum ar fi bijuterii, o tabletă și 2 telefoane au fost depistate de către polițiști și returnate proprietarilor, celelalte urmează a fi găsite și restituite victimelor.

Bărbatul nu este la prima abatere de la lege, fiind anterior judecat pentru infracțiuni similare și eliberat recent din pușcărie.

Suspectul este cercetat penal pentru furt, iar conform codului penal în vigoare, dacă va fi găsit vinovat, el riscă amendă în mărime de la 32 500 la 67 500, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau închisoare de până la 4 ani.



Pub