Covid bântuie și pe coridoarele penitenciarelor: Arest preventiv, aplicat doar în cazuri excepționale
Arestul preventiv va fi aplicat doar în cazuri excepționale și doar dacă recurgerea la alte măsuri preventive poate prejudicia considerabil buna investigare a cauzei. Cu o astfel de atenționare a venit Procurorul General, Alexandr Stoianoglo, pentru șefii procuraturilor teritoriale, cele specializate și a subdiviziunilor PG. Măsură a fost dispusă după ce administrația Națională a Penitenciarelor și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu creșterea numărului de cazuri de infectare cu Covid în mediul penitenciar.
Foto: UNIMEDIA
Instituția menționează că aplicarea corectă a acestor reguli este de natură să contribuie la evitarea supra-aglomerării instituțiilor penitenciare.

Concomitent, în scopul evitării supunerii deținuților riscului de infectare, Procurorul General a mai indicat excluderea din activitate a solicitărilor de escortare a persoanelor deținute pentru participarea la acțiunile procesuale, cu excepția cazurilor în care acest lucru este absolut necesar și continuarea practicilor de efectuare a acțiunilor nemijlocit la sediul instituției penitenciare.


Pub