Angelica Caraman este noua președintă CEC, aleasă cu votul majorității

Angelica Caraman a fost aleasă noua președintă a Comisiei Electorale Centrale (CEC). Decizia a fost luată în cadrul ședinței de astăzi a CEC.

Foto: Captură video

Pavel Postică a propus candidatura acesteia pentru funcția de președintă. Toți membri din sală au votat „pentru”.

Alte candidaturi nu au fost propuse.

Toți candidații la funcția de membru a CEC, propuși de PAS, au fost votați ieri de Parlament. Este vorba despre Alexandr Berlinschi, Caraman Angelica, Sergiu Gurduza, Ludmila Lupșco și Alexandru Musteață. Vadim Banaru, propus de Șor, a acumulat doar 5 voturi. În total 10 membri urmau să fie propuși pentru numire, însă cei propuși de BCS vor mai aștepta.

Expertul Promo-Lex Pavel Postică a fost desemnat membru al Comisiei Electorale Centrale, de către președinta Maia Sandu.

Mandatul componenței CEC a expirat în luna iunie a acestui an, însă a fost prelungit cu 90 de zile, din cauza perioadei electorale a alegerilor parlamentare anticipate, care au avut loc la 11 iulie anul curent.

Comisia Electorală Centrală este constituită din 9 membri: un membru este desemnat de către Preşedintele Republicii Moldova, ceilalţi 8 membri sunt desemnaţi de către Parlament, cu respectarea reprezentării proporţionale a majorităţii şi a opoziţiei.


Pub