România bagă Moldova în zona galbenă, după creșterea numărului de infectări. Care sunt regulile de călătorie

Comitetul Național pentru Situații de Urgență al României a actualizat lista țărilor cu risc epidemiologic, pe coduri de culori (roșu, galben și verde), în funcție de incidența cazurilor de Covid-19, anunță digi24.ro. Astfel, Republica Moldova a fost introdusă în zona galbenă, din cea verde, în urma creșterii numărului de infectați din ultimele zile.

Foto: UNIMEDIA

Republica Moldova a fost trecută din zona verde în cea galbenă, în urma creșterii incidenței persoanelor infectate cu Covid-19.

Astfel, persoanele care vin din zona galbenă nu intră în carantină dacă sunt vaccinate împotriva Covid-19, au trecut prin boală sau prezintă un test PCR, nu mai vechi de 72 de ore.

Alături de Moldova, din zona verde în zona galbenă au intrat: Honduras, Noua Caledonie, Saint Vincent și Grenadine și Gibraltar. Totodată, din zona roșie în cea galbenă au intrat, în urma scăderii incidenței, Bulgaria, Franța, Thailanda, Puerto Rico, Eswatini, Guernsey.

Dacă o persoană vine din zona roşie, fie este vaccinată sau trecută prin boală, fie intră în carantină. Testul nu mai scuteşte de carantină

Măsura carantinei se aplică pentru 14 zile, dar rămâne valabilă şi prevederea potrivit căreia dacă o persoană carantinată face un test COVID-19 în a opta zi de carantină şi rezultatul e negativ poate ieşi din carantină în a zecea zi.


Pub