Partidul Șor se plânge organismelor internaționale pe „presiuni și intimidări” din partea deputatului PAS Dumitru Alaiba

Deputatul PAS, Dumitru Alaiba, intimidează și presează opoziția nu doar în Parlament, ci și în administrațiile publice locale, motiv pentru care Partidul „ȘOR” va depune plângeri împotriva parlamentarului. Totodată, formațiunea face apel la instituțiile abilitate din Republica Moldova și la ambasadele acreditate în țara noastră să ia atitudine. Declarații în acest sens au fost făcute de către deputatul Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, în cadrul unui briefing de presă, susținut la Parlament.

Foto: Captură de ecran

Tauber s-a referit, în special, la cazul în care este implicat primarul municipiului Orhei, Pavel Verejanu, care este presat și intimidat de deputatul Dumitru Alaiba. Și asta deoarece, în campania electorală pentru scrutinul parlamentar din 11 iulie, edilul le-a interzis tuturor concurenților electorali să instaleze corturi în orașul Orhei, din cauza situației pandemice. Un alt motiv al interdicției a constat în păstrarea aspectului curat și îngrijit al orașului.

În pofida deciziei primarului municipiului Orhei, Dumitru Alaiba nu a scos corturile electorale. De atunci și până în prezent, Pavel Verejanu, dar și alți aleși locali și membri ai Partidului „ȘOR” sunt hărțuiți de către deputatul Dumitru Alaiba.

„Gazul mâine-poimâine se scumpește, benzina și motorina se scumpesc în continuu, prețurile pentru pâine și produsele de primă necesitate, la fel, cresc. Dar deputatul Dumitru Alaiba nu poate ieși din campanie electorală. Probabil, a uitat că alegerile au avut loc în 11 iulie și că toate promisiunile făcute de el și de către partidul pe care îl reprezintă trebuie să fie îndeplinite nu prin postările pe Facebook, ci prin fapte concrete”, a punctat Tauber.

Marina Tauber mai spune că, după scrutinul parlamentar, Dumitru Alaiba nu a mai fost la Orhei, acolo unde a făcut intens publicitate electorală pentru PAS. Acesta, însă, continuă să facă presiuni asupra Partidului „ȘOR” și a primarului municipiului Orhei, Pavel Verejanu.

„Dle Alaiba, dvs. așa și nu înțelegeți că vine iarna și ceea ce se întâmplă în țară, criza, pandemia și că rezolvarea acestor probleme trebuie să fie în interesul dvs., nu like-urile pe Facebook sau filtrele frumoase de pe Instagram. Ați scris într-o postare că veți continua presiunile asupra echipei noastre. Oare de ce? Vă place orașul Orhei cum a fost reconstruit din temelie de la Ilan Șor? De ce nu faceți acest lucru în localitățile administrate de primarii și președinții de raioane ai PAS. Aveți toată puterea, toate pârghiile să schimbați ceva în țară. Dl Verejanu este un primar bun, gospodar”, a menționat deputatul Partidului „ȘOR”.

Prin urmare, deputatul Marina Tauber a anunțat că Partidul „ȘOR” va depune mai multe plângeri la instituțiile abilitate din Republica Moldova, dar și la ambasadele acreditate în străinătate, pentru ca acestea să ia atitudine față de presiunile exercitate de deputatul PAS, Dumitru Alaiba.

„O să depunem plângeri pe faptul intimidărilor și presiunilor la adresa echipei noastre, a primarului municipiului Orhei și a altor primari, la toate instituțiile abilitate. În calitate de deputat, mă voi adresa și ambasadorilor. Fac apel, în primul rând, la ambasadorul Statelor Unite în Republica Moldova, cel al Uniunii Europene, al României și la ceilalți ambasadori acreditați în Republica Moldova ca să fie atenți la ceea ce se întâmplă în ceea ce privește opoziția. Amenințarea dlui Alaiba: „O să vă vânăm pe toți” este una dintre dovezile care arată că deputatul partidului de la guvernare, Dumitru Alaiba, intimidează și presează opoziția”, a spus deputatul Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, la finalul briefingului de presă.

Dumitru Alaiba nu a comentat, deocamdată, acuzațiile care i se aduc.



Pub