19:09:31 25.04.2024
Stiri

R. Moldova a DECIS cine va fi viitorul AMBASADOR în România: „Sunt onorat că această persoană a acceptat oferta. Bucureștiul a solicitat pe cineva foarte respectat, care va promova interesele R. Moldova și parteneriatul cu România cu brio”

Actualitate 17.09.2021 12:19 Vizualizări3293 Autor: Ziarul National
R. Moldova a DECIS cine va fi viitorul AMBASADOR în România: „Sunt onorat că această persoană a acceptat oferta. Bucureștiul a solicitat pe cineva foarte respectat, care va promova interesele R. Moldova și parteneriatul cu România cu brio”


Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) a identificat candidatul pentru funcția de Ambasador al R. Moldova la București, după ce funcția a rămas vacantă de mai bine de un an, odată cu rechemarea lui Mihai Gribincea. Ministrul de Externe, Nicu Popescu, susține că viitorul Ambasador al R. Moldova la București este o persoană foarte respectată, iar odată cu numirea acesteia în funcție se va avansa foarte repede în realizarea obiectivelor în relația cu România.

„Sunt mai multe capitale în care noi nu avem ambasadori, capitale în care avem nevoie urgentă să avem ambasadori, este Moscova, este Bucureștiul, sunt și altele. La București suntem mai avansați în acest sens. Acum nu vă pot da nume. Conform cutumei diplomatice, numai după ce statul-gazdă oferă agreement. Pot să vă spun că la București s-a solicitat cineva care este foarte respectat, foarte capabil, foarte eficient și care va promova interesele R. Moldova și parteneriatul cu România cu brio”, a declarat Popescu, într-un interviu pentru „Europa Liberă”.

În același context, Nicu Popescu a ținut să sublinieze că viitorul Ambasador este o persoană foarte respectată.

„Eu personal sunt foarte-foarte onorat că această persoană a acceptat această ofertă și mă simt încrezător că vom avansa foarte repede în realizarea obiectivelor pe care le punem noi în relația cu România. Cu România noi avem nu atât așteptări, cât planuri. Destul de concrete. Și aici, știți bine, avem o comunitate de limbă, cultură, istorie, dar este important să conferim acestei comunități și mai multe legături de ordin practic. De aceea, dorința, intenția și speranța noastră comună cu partenerii noștri de la București este dorința să investim masiv în interconectarea R. Moldova cu România și, prin România, cu Uniunea Europeană, mai concret, poduri, gazoduct, finalizarea lucrărilor pe partea internă, în România, ca să mărim capacitatea”, a precizat șeful diplomației de la Chișinău.

Deocamdată, Nicu Popescu nu știe exact când va începe livrarea de gaze prin gazoductul Iași-Ungheni-Chișinău.

„Asta ține de partea română. Știți cum e cu lucrările de infrastructură, vii cu un anumit plan, faci planul de achiziții, faci studiul de fezabilitate... România este într-o etapă foarte avansată de construcție și mărire a capacității între Onești, Gherăești, Lițcani, care ar conecta Iașul și conducta Iași-Ungheni-Chișinău la magistrala cu capacitate mai mare de gaz. Ei sunt destul de avansați. Exact care este calendarul eu nu vă pot spune”, a adăugat sursa citată.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md