11:37:01 23.04.2024
Stiri

FOTO // Zilele Chișinăului, lansate la Buzău: Muzicieni, scriitori, artiști și meșteri populari din R. Moldova își prezintă creațiile peste Prut

Actualitate 17.09.2021 13:03 Vizualizări1037 Autor: Ziarul National
FOTO // Zilele Chișinăului, lansate la Buzău: Muzicieni, scriitori, artiști și meșteri populari din R. Moldova își prezintă creațiile peste Prut Primăria Chișinău


Zilele Chișinăului la Buzău, organizate de Primăria municipiului Chișinău în parteneriat cu Consiliul Județean Buzău, au fost lansate joi, 16 septembrie curent.

La Festivalul care va dura până pe 18 septembrie curent participă grupuri de muzicieni, scriitori, artiști plastici, meșteri populari etc. din R. Moldova, fiind însoțiți de o delegație a funcționarilor municipali în frunte cu primarul Ion Ceban.

Primul eveniment din cadrul Zilelor Chișinăului la Buzău s-a desfășurat la Galeriile de artă ale Centrului Județean, unde au fost inaugurate expoziții de pictură a Uniunii Artiștilor Plastici din Moldova, precum și de costume populare din Republica Moldova.

Aastăzi a fost inaugurată expoziția „Un tandem remarcabil: Primarul Carol Schmidt și arhitectul Alexandru Bernardazzi", dedicată aniversării a 175 de ani de la nașterea Primarului Carol Schmidt și 190 de ani de nașterea arhitectului Alexandru Bernardazzi, cu 18 panouri și 150 de fotografii și documente ce reflectă istoria dezvoltării infrastructurii și arhitecturii Chișinăului la acea perioadă.

În cadrul festivalului sunt prevăzute o serie de evenimente culturale susţinute de oamenii de artă: spectacole de muzică, expoziţii ale meşterilor populari, ateliere de pictură, lansări de carte etc.

La această ediţie vor susține câteva concerte în aer liber „Orchestra de muzică populară condusă de frații Advahov", formațiile „Alex Calancea Band" și „Vali Boghean Band", Ansamblul folcloric „Plăieșii", Ansamblul Surorilor Osoianu și interpreții Mihai Ciobanu, Zinaida Julea, Nicolae Paladi, dar și alte personalități valoare din Republica Moldova.

„Asemenea colaborării între autoritățile de stat/municipale și oamenii din domeniul culturii și artei favorizează inițiative frumoase, creează modele, leagă prietenii, aduc schimb de experiență și promovează valorile autentice. Deaceea ne dorim ca acest început să aibă continuitate și să aducă beneficii tuturor părților. Mulțumim partenerilor noștri de la Buzău și sperăm să ne revedem și la Chișinău", a declarat primarul Ion Ceban.

Recent, Pretura sectorului Botanica din Chișinău a semnat un acord de cooperare cu judeţul Buzău din România.

Acordul are ca prioritate asigurarea schimbului de experienţă și de bune practici pentru o activitate eficientă a autorităţilor administraţiei publice locale şi organizarea de activităţi comune cu caracter social, cultural şi sportiv, precum și realizarea unor proiecte investiţionale.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md