12:27:51 29.03.2024
Stiri

Viața Mariei Sharapova după retragerea din tenis. Cum arată și ce face acum campioana din Rusia

Actualitate 17.09.2021 17:14 Vizualizări2591 Autor: Ziarul National
Viața Mariei Sharapova după retragerea din tenis. Cum arată și ce face acum campioana din Rusia


Retrasă din tenis la începutul lui 2020, Maria Sharapova (34 de ani) a participat la Met Gala, eveniment unde a întâlnit-o pe marea ei rivală, Serena Williams (39 de ani).

Campioana din Rusia se păstrează în continuare într-o formă de invidiat și a vorbit, într-un interviu, despre viața ei după retragerea din tenis. MaSha își petrece majoritatea timpului în vacanțe, vizitând întreaga lume.

"Voiam să experimentez și să explorez lumea dintr-o altă perspectivă. Înainte, mergeam într-un oraș și mă gândeam doar la aspectul sportiv. Mă gândeam la turneu, iar atunci când se încheia, îmi făceam bagajele și plecam la următorul. Nu prea am avut timp să vizitez locuri și să le înțeleg adevărata însemnătate", a declarat Maria Sharapova, pentru Tennis World USA, citat de DigiSport.



Până acum, fosta câştigătoare a 5 titluri de Grand Slam a fost în vacanţe superbe prin Croaţia, Anglia, Scoţia şi Spania. Sunt ţări pe care le-a mai vizitat în cariera de jucătoare de tenis, însă nu a avut timp să se "răsfeţe".

Acum însă e dornică să descopere noi locuri.

Maria Sharapova, 5 titluri de Grand Slam

Maria Sharapova a spus adio tenisului la începutul anului 2020, din cauza multiplelor accidentări. Fostul lider mondial are în palmares 5 titluri de Grand Slam. Primul a fost Wimbledonul, pe care l-a obținut în 2004, pe când avea doar 17 ani, după ce a bătut-o pe Serena Williams în finală.

Maria Sharapova a început tenisul la 6 ani, când s-a mutat din Rusia în SUA, alături de tatăl ei. Mama sa nu a putut merge și ea timp de doi ani, din cauza problemelor cu viza. La acea vârstă, cea care i-a văzut potențialul a fost Martina Navratilova, care i-a recomandat să se antreneze în Statele Unite.

La 14 ani a jucat pentru prima dată la Indian Wells. A câștigat Wimbledon în 2004, când avea 17 ani, US Open în 2006, Australian Open în 2008 și Roland Garros în 2012 și 2014, ultimul dintre acestea chiar într-o finală cu Simona Halep.

În total, Sharapova a câștigat 36 de turnee WTA în proba de simplu, o medalie olimpică de argint în 2012 și Fed Cup, alături de naționala Rusiei, în 2008.

Sharapova a ajuns pentru prima dată lider WTA în august 2005, acolo unde a rămas timp de 21 de săptămâni.

Maria Sharapova a fost sportiva cu cele mai mari câștiguri timp de 11 ani

Sharapova este e una dintre cele mai bogate jucătoare de tenis din istorie, după ce a fost 11 ani pe primul loc în topul sportivelor cu cele mai mari câștiguri, potrivit Forbes.

Sursa citată susține că rusoaica a strâns în întreaga carieră o avere în jur de 300 de milioane de dolari.

Sharapova a debutat și în cinematografie, după ce a avut o apariție de câteva secunde în Ocean's Eight.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md