Ce trebuie să știi dacă vrei să participi în programul educațional Startup School. Întrebări frecvente despre preaccelerator

Startup School 2021

„Începe de unde ești și cu ce ai!” Cu acest mesaj vine pre-acceleratorul destinat liceenilor Startup School pentru noua generație de tineri pasionați de antreprenoriat, tehnologie și inovații. În cadrul recrutării tinerilor în program, am elaborat o serie de întrebări și răspunsuri despre pre-accelerator.

Cine poate participa în Startup School

Startup School este destinat tuturor liceenelor și liceenilor care sunt interesați de tehnologie, inovație și startup-uri. 

Cum funcționează programul?

Online, timp de opt săptămâni, vei simula crearea de la zero a unei afaceri inovatoare. Te vei conecta cu alți (alte) 5 liceeni(e) cu care vei lucra la rezolvarea unei probleme reale. Vei avea săptămânal o sesiune teoretică LIVE pe Zoom cu un un antreprenor, vei participa în ore de mentorat unu la unu, lucru în grup și sarcini practice de realizat pe platforma de e-learning UpFactory. La final, vei ieși cu un pitchdeck (concept de afacere) și vei ști cum să prezinți ideea ta în fața investitorilor.

Care sunt beneficiile de care ai parte în Startup School?

Programul este structurat în 8 module esențiale pentru a dezvolta un startup scalabil de la zero. Vei învață totul despre afaceri globale, vânzări, de la cum să găsești o idee potrivită, un model de business viabil până la cum să faci marketing și să lansezi propria ta afacere. 

Vei aplica în practică calitățile tale de lider(ă) în cadrul lucrului în grup. Te vei conecta cu mulți (multe) antreprenori (antreprenoare) de la care vei învăța informație practică. Vei învăța să folosești un set de instrumente digitale de producție, comunicare și productivitate, care te vor ajuta să-ți organizezi mai bine timpul și te vor face mai competitiv, în cazul în care vrei să te angajezi. Vei înțelege mai bine cu ce vrei să te ocupi după ce vei absolvi liceul. Te vei conecta cu o comunitate foarte faină de tineri(tinere) care gândesc la fel, pasionați de inovație și tehnologie și vei avea acces la viitoarele oportunități din acest domeniu.

Școala va fi online sau offline?

Formatul va fi unul online, te poți conecta din orice colț al țării.

Cât durează programul? 

Programul durează două luni, în perioada 04 octombrie – 27 noiembrie 2021.

Care este costul programului?

Costul de participare în program este doar de 500 MDL. 

Când au loc sesiunile LIVE?

Programul are o sesiune LIVE, care e mereu aceeași: marți sau miercuri de la 18.00 la 20.00. În rest, programul are activități care le poți organiza în timpul tău liber, precum lucrul în grup, temele pentru acasă sau orele de mentorat.

În ce limbă va fi programul?

Va fi în limba română și rusă. 

Cum pot să mă înscriu?

Completează formularul de înscriere până pe 27 septembrie: https://bit.ly/36EUXPz 

În cadrul pre-acceleratorului, tinerele și tinerii vor avea posibilitatea să interacționeze cu fondatori (fondatoare) de succes, experți în diferite nișe din domeniul antreprenoriatului. Iată câțiva dintre ei.

Dmitry Voloshin a fondat compania Simpals în 2002. Astăzi deține cele mai cunoscute site-uri din Republica Moldova, vizitate de 60 % din populația țării: 999.md, point.md, stiri.md și altele. În 2008 a deschis primul studio de grafică și animație 3D în Moldova, unde a lucrat în calitate de regizor și producător. A lansat șapte desene animate în format 3D și un desen animat VR împreună cu echipa sa. A fondat organizația publică Sporter, care a susținut peste 50 de competiții sportive. A dezvoltat gadgeturi sportive – Lobster și Sonr destinată înotătorilor. În 2020, a lansat startup-ul Aheel cu scopul de a dezvolta și fabrica un dispozitiv pentru alergători.

 

Sergiu Matei este cofondatorul Travod, startup-ul cu una dintre cele mai impresionante creșteri în industria traducerilor. Travod adaptează conținut pentru branduri precum Amazon, Forbes Group, British Council și multe altele. Sergiu este mentor pentru fondatorii participanți în cadrul unui important accelerator B2B din San Francisco – Alchemist și concomitent lucrează asupra noului său proiect – Index, care ajută companiile de top să angajeze la distanță dezvoltatori software de talie mondială.

 

 

Răzvan Crăciunescu este în prezent profesor asistent și cercetător, la Universitatea Politehnică din București, în domeniul sistemelor de comunicații, internetului, cu un interes deosebit în startup-urile incipiente. Este fondatorul startup-ului FATHER, startup care a primit peste 200.000 EURO investiții și pe care l-a vândut la începutul anului 2019.

 

 

 

Alexei Chislaru – antreprenor, cofondator al centrului de proiecte educaționale online (EdTech) – Masters Business Academy. Alexei este cofondator și director de marketing al programului de fitness online pentru femei Fitnes Mama (nr.1 în spațiul de vorbitori de limbă română). Cofondator al agenției Masters, creare de strategii de vânzări (site-uri web, configurare de publicitate, analize, marketing automatizat). Peste 500 000 USD din fondurile proprii au fost investite în Facebook Ads pentru a atrage clienți către proiectele lor. Consultant în management, marketing și vânzări.

Formularul de înscriere la Startup School e AICI. Termenul limită de înscriere – 27 septembrie.

Startup School a deschis înscrierile în pre-acceleratorul de startup destinat liceenelor (liceenilor)

Găsești mai multe informații despre proiect pe pagina de Facebook, Instagram și website.


Startup School este organizat de acceleratorul de inovație și antreprenoriat „Dreamups”, partener general Orange Systems, realizat cu sprijinul partenerului regional Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și al Suediei în cadrul Proiectului Tekwill.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente