Permisele de conducere din Moldova și Ungaria ar putea fi recunoscute reciproc

Foto: Echipa 902

Permisele de conducere din Moldova și Ungaria ar putea fi recunoscute reciproc, iar Chișinăul s-ar putea să aibă rută de zbor directă spre Budapesta. Acestea au fost unele dintre subiectele pe care le-au discutat viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu și ministrul Afacerilor Externe și Comerțului Exterior al Ungariei, Péter Szijjártó.

„Discutăm cum putem redeschide ruta directă avia dintre Chișinău și Budapesta și să ne mișcăm foarte rapid pe semnarea unui acord privind recunoașterea reciprocă a permiselor de conducere și să intensificăm dialogul privind fortificarea capacităților ministerului de externe al Republicii Moldova de a implementa o diplomație economică activă și eficientă”, a menționat Nicu Popescu în cadrul conferinței de presă.

Acesta a mai specificat că Ungaria ne va ajuta cu fortificarea expertizei în domeniul agrar și a securității alimentare, cât și al gestionării finanțelor publice prin trimiterea a doi experți în structurile noastre publice: „Acești experți ne vor ajuta să fortificăm instituțiile statului Republica Moldova și să îmbunătățim performanțele acestor instituții”.

„Am discutat mai multe posibilități de cooperare care pot fi finanțate prin intermediul Eximbank. Ne vom concentra în vederea finanțării unor proiecte ce țin de infrastructură, aprovizionare cu apă, modernizarea rețelelor de canalizare sau a unor construcții de stații de epurare a apelor”, spune ministrul de externe din Moldova.

De asemenea, în cadrul conferinței de presă dintre cei doi oficiali s-a specificat că Republica Moldova va recepționa din partea Ungariei o donație de măști de protecție, halate biodegradabile și un lot de ventilatoare.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente