Moldova a primit un lot de echipamente medicale în valoare de 1,4 milioane de euro din partea Ungariei și NATO

Guvernul Ungariei și NATO a oferit Republicii Moldova un lot de echipamente medicale cu titlu de donație pentru a face față luptei cu pandemia COVID-19. E vorba de 20 de ventilatoare cu o valoare totală de 1,4 milioane de euro.

Echipametele au fost recepționate de Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga” din Chișinău și urmează să fie distribuite instituțiilor medicale din țară.

Donația a fost realizată în urma solicitării Republicii Moldova către Centrul Euro-atlantic de Coordonare a Răspunsului la Dezastre a NATO, care este principalul mecanism de răspuns în caz de urgențe a organizației.

Astfel, Ungaria a donat ventilatoarele către depozitul NATO de răspuns la pandemie și a organizat transportul acestora către Republica Moldova.

De precizat că lotul de echipamente a fost oferit în cadrul vizitei oficiale a ministrului Afacerilor Externe și Comerțului Exterior al Ungariei, Péter Szijjártó, la Chișinău.

„De un an și jumătate, luptăm împotriva pandemiei. Atunci condițiile de procurare a echipamentelor erau foarte dificile. A trebuit să ducem o luptă acerbă, dar am reușit să ne asigurăm cu aceste materiale care reprezintă un sprijin și ajutor în lupta cu acest virus. Trebuie să depunem toate eforturile, astfel încât mai puțini oameni să moară din cauza lipsei acestor ventilatoare. Sperăm să le utilizăm cât mai puțin”, a declarat ministrul Afacerilor Externe și Comerțului Exterior al Ungariei, Péter Szijjártó.

La începutul anului 2021, Republica Moldova a recepționat peste 100 000 de măști și 25 000 de salopete de unică folosință prin intermediul NATO. Donația recepționată, astăzi, e al treilea lot de echipamente medicale prevăzute pentru a face față pandemiei COVID-19 în Republica Moldova.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente