(video) O nouă ciudățenie din Africa. Un atelier a montat un V12 marca Toyota pe un Hilux

Modelul Toyota Hilux este ca un “teren fertil” pentru tot felul de modificări care nu s-ar putea face cu alte maşini. După ce anterior lumea a aflat despre un pickup cu motor Mercedes-AMG, acum îi este dusă faima altuia cu motor V12 marca Toyota! O astfel de mașină neobișnuită nu a putut fi construită în altă parte decât Africa de Sud.

Autorul proiectului este Fatboy Fab Works – un magazin local de piese auto care e şi un atelier de tuning. Angajaţii săi cu mâini dibace au reuşit să potrivească sub capota sa nu numai un benzinar 1GZ-FE de 5.0 de la modelul Century, ci şi să monteze pe el două turbocompresoare de dimensiuni generoase.

Din fabrică motorul V12 dezvoltă în jurul a 300 CP şi 490 Nm de cuplu, însă după instalarea a două turbine Garrett GT35 și a unui sistem de gestionare electronică a motorului marca Spitronics, cifrele au crescut până la 547 CP și 970 Nm!

Cutia de viteze automată în patru trepte, preluată la fel de pe sedanul de top al mărcii, a putut procesa fără probleme toată puterea şi tot cuplul.

Vezi şi: (foto/video) Nebunie totală! Arabii au făcut o Toyota GT86 cu motor V12 şi cu patru turbine

Neobișnuitul Hilux a fost construit special pentru cursa de urcare pe deal Simola Hillclimb 2021, care a avut loc la începutul lunii septembrie. Mașina a parcurs cu succes traseul, deși nu a devenit deținătoarea vreunui record.

Vezi şi: (video) Supărat că Mercedes nu a lansat un X-Class AMG, un bărbat din Africa şi-a făcut o Toyota Hilux AMG

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/