Preţul modelului Toyota FJ Cruiser a crescut semnificativ pe piaţa maşinilor rulate

Preţul SUV-ului Toyota FJ Cruiser, a cărui producție a fost finalizată complet la sfârşitul lunii ianuarie din anul 2018, a început să crească rapid cel puţin pe piaţa americană a rulatelor. Acolo, ultimul an de vânzare a modelului a fost 2014.

Agenția Hagerty a făcut o analiză şi a constatat că preţul mediu al maşinii este acum mai mult decât dublu, comparativ cu starea lucrurilor din 2019. Iar pentru exemplarele deosebit de remarcabile se poate plăti în exces chiar de patru ori mai mult!

Dacă în 2019 un FJ Cruiser bine conservat putea fi cumpărat în Statele Unite pentru suma medie de $14.000, atunci în 2021 prețul său este de $30.450. În același timp, este interesant de remarcat faptul că oferta a crescut şi în cadrul licitațiilor: în locul a două-trei maşini pe an, local deja se vând la licitații online câte unul-două pe lună!

Una dintre cele mai scumpe versiuni a modelului – Trail Team Ultimate Edition – a fost lansată în 2014 ca o ediţie de adio pentru piaţa americană. În plus față de o schemă specială de vopsea albastră și albă pentru caroserie, aceste maşini au fost dotate cu o suspensie resetată cu amortizoare Bilstein, sisteme electronice modernizate pentru călătorii mai uşoare prin off-road și câteva opțiuni suplimentare de la TRD. Prețul îi poate urca chiar până la $60.000!

Experții Hagerty asociază o creștere atât de accentuată a popularității modelului pe piața second-hand atât cu propriile sale merite, cât și cu moda pentru maşini care arată cumva mai retro. Ca dovadă a acestui fapt din urmă este exemplificată o creștere similară a prețurilor pentru modelul rar FJ40 sau cererea pentru noul Ford Bronco.

În plus, experții cred că la momentul în care FJ Cruiser era produs în serie și vândut oficial în Statele Unite, modelul era pur și simplu subestimat. Vânzările de mașini noi au rămas întotdeauna în urma popularității lui Jeep Wrangler.

Amintim că FJ Cruiser a fost făcut pe baza modelului 4Runner şi este cunoscut pentru un aspect neobișnuit, mai ales al portierelor posterioare care se deschid contra direcţiei de mişcare. SUV-ul a fost echipat cu un V6 de 4.0 litri cu până la 260 CP și un sistem de tracțiune integrală cu diferențial central Torsen. Garda la sol a SUV-ului depășește 250 mm, iar adâncimea unui vad de apă prin care poate trece fără probleme nu trebuie să fie mai mare de 70 cm.

Câteva exemplare Toyota FJ Cruiser pot fi văzute şi pe drumurile din Republica Moldova. Unul produs în 2008 şi cu nici 100.000 de km parcurşi l-am găsit fiind chiar acum în vânzare.

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/