„Nu știu de ce am decis să stau într-o mlaștină până la capăt”. Arina Spătaru pleacă din Platforma DA

Ilie Gulca
17/09/2021
Arina Spătaru

Fosta deputată a Platformei DA, Arina Spătaru, și-a anunțat joi plecarea din această formațiune. După spusele ei, a luat această decizie de mult, dar a decis să rămână până la capăt în această „mlaștină până la capăt”.

Spătaru a spus că și-a luat rămas-bun de la colegii săi în cadrul consiliului organizației teritoriale din Bălți. Fosta parlamentară a precizat că a luat această decizie la începutul anului curent.

„De fapt, decizia de a pleca am luat-o încă de prin februarie. Nu știu de ce am decis pe atunci să stau literalmente într-o mlaștină până la capăt. Știm cu toții că a spune adevărul nu este întotdeauna util, nu întotdeauna convenabil. De astăzi măcar pot să-mi spun mie adevărul”, a scris Spătaru pe pagina sa de Facebook.

Arina Spătaru a declarat anterior că Platforma DA are nevoie de o relansare.

„DA are nevoie de o transformare: dintr-o mișcare politică într-un partid politic autentic. Aceste schimbări demarate până la alegerile prezidențiale trebuie să aibă drept bază o viziune, înțelepciune și o voință puternică”, a subliniat Spătaru.

Pe 13 iulie, Andrei Năstase a scris pe pagina sa de Facebook că întreaga conducere a Platformei DA, președintele și vicepreședinții partidului și-au anunțat demisia în cadrul Biroului Politic Național.

În aceeași zi, Biroul Politic Național a decis convocarea Congresului partidului pentru 5 septembrie curent, unde urma să fie aleasă o nouă conducere a partidului politic.

Până la alegerea noii conduceri a partidului, interimatul funcției de președinte al partidului urma să fi exercitat de către vicepreședintele Dinu Plîngău.

 La alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie, Platforma DA a obținut numai 2,33% din voturi.

Pe 5 septembrie, Plîngău a anunțat că a avut loc ședința Consiliului Politic Național al Platformei DA. În cadrul acesteia, membrii Consiliului au stabilit data ședinței Congresului partidului pentru 12 decembrie 2021.

În cadrul Congresului, conform statutului, va fi aleasă o nouă conducere. Astfel, va fi desemnat președintele partidului prin vot secret, componența Biroului Politic Permanent, a Consiliului Politic Național și a altor organisme statutare.

„Începând cu ziua de azi, orice membru al Platformei DA poate să se înscrie în cursa electorală internă pentru șefia partidului. În aceeași cheie a democrației, ca partid extraparlamentar, creat de la firul ierbii, cu o bună experiență legislativă, vom lua toate deciziile importante de viitor împreună cu organizațiile noastre teritoriale”, a scris Plîngău pe pagina sa de Facebook.

Ilie Gulca
17/09/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii