Șeful Moldelectrica, Ghenadie Dimov, unul dintre managerii răsfățați ai statului, a fost demis

Ilie Gulca
17/09/2021
Ghenadie Dimov

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spânu, a semnat un ordin privind demiterea  directorului întreprinderii de stat Moldelectrica, Ghenadie Dimov.

„Am semnat ordinul privind demiterea șefului întreprinderii Moldelectrica, Ghenadie Dimov”, a scris Spânu. El a precizat că fondatorul Moldelectrica este Ministerul Infrastructurii și Dezvoltare Regională.

Ghenadie Dimov a administrat Moldelectrica din 2008. El a devenit cunoscut pentru faptul că în 2015 s-a adresat Agenției Naționale pentru Reglementare Energetică (ANRE) să fie majorate de 3,5 ori tarifele pentru transportul electrice, dar a obținut o creștere de 60%.

În 2020, veniturile lui Dimov au aproape un milion de lei. El a primit un salariu de aproape 76.000 de lei.

Potrivid unei anchete a Centrului de Investigații Jurnalistice, în 2015 întreprinderea a înregistrat pierderi de 496 de milioane de lei, iar șeful ei, Dimov, a avut un salariu de 28.000 de lei.

Solicitat de Transparency International-Moldova să spună ce salariu are și care sunt veniturile companiei, Dimov a refuzat sub pretextul că legea nu îl obligă să ofere astfel de informații.

Ilie Gulca
17/09/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii