fbpx

foto | Holul Primăriei capitalei a devenit expoziție: au fost prezentate costume naționale ale etniilor conlocuitoare

O expoziție de costume naționale ale etniilor conlocuitoare, a luat viață pe holurile Primăriei capitalei. Aceasta este dedicată Festivalului Etniilor, care în acest an nu va fi desfășurat tradițional, în Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt”, din cauza situației pandemice. Evenimentul este la cea de-a XX-a ediție, iar expoziția va putea fi admirată în perioada 17-24 septembrie.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Alături de costume, la expoziție au fost prezentate și alte materiale ilustrative despre activitatea asociațiilor etnoculturale cu statut local din Chișinău. Totodată, în contextul Festivalului Etniilor, municipalitatea, în conlucrare cu asociațiile etnoculturale va iniția un proiect televizat cu genericul „Bucătăria Dialogului Interetnic”, cu participarea reprezentanților etniilor, în cadrul căruia va fi reflectată activitatea lor și vor fi preparate bucate specifice naționalităților conlocuitoare.

Fiecare ediție a emisiunii își propune un stil liber de dialog și expunere prin gătit în afara platoului, promovând astfel pluralismul și multiculturalismul etnic prin intermediul bucătăriei, or acolo, unde fiecare istorie și potențial uman este la ea acasă și înțeleasă de societate.

Printre obiectivele proiectului se numără: promovarea diversității interetnice și culturale de expunere prin elemente de dinamică și menaj culinar; reflectarea promovarea oamenilor, a istoriilor, soluțiilor de depășire a problemelor din societate, pe segmentul interetnic.

În cadrul APL Chișinău activează Comisia municipală pentru consolidarea relațiilor de conlucrare cu asociațiile obștești etnoculturale cu statut local. De asemenea, în fiecare an, municipalitatea acordă susținere financiară asociațiilor enunțate, pentru activitățile realizate conform planurilor de acțiuni culturale, privind promovarea istoriei, tradițiilor și a culturii pe care le reprezintă.

Această prezentare necesită JavaScript.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button