/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Elevii dintr-o școală din România, „plătiți” să vină la ore. Ce sume primesc copiii și de ce alte facilități mai beneficiază

missing
17 septembrie 2021, ora 19:22

Situație mai puțin întâlnită în România! Vorbim despre o școală din Timișoara, care “plătește” elevii să vină la ore. Și nu vorbim despre o sumă nesemnificativă, ci despre 400 de lei de persoană, bursă pe care aceștia o primesc lunar.

Meseriile pentru care elevii se pregătesc timp de 3 ani sunt căutate şi foarte bine plătite pe piaţa muncii. Mai exact, copiii de aici învață cum să devii un bun electrician, electromecanic sau operator CNC, relatează realitatea.net.

Bneficiile pe care le au elevii Şcolii Duale Banat nu se opresc însă aici. Aceștia au asigurată și cazarea și masa, dar pot, de asemenea, face practică în companii, având prioritate la angajare şi certificat european de calificare profesională.

Toate aceste lucruri sunt posibile datorită unei colaborări între Primăria Timişoara şi multinaţionale de top care îşi desfăşoară activitatea în oraş.

Şcoala Duală funcţionează în Timişoara din anul 2012, iar de atunci şi până acum numărul elevilor a crescut constant. În prezent, în unitatea de învăţământ din Timişoara învață peste 200 de elevi, mai arată sursa citată.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram