/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

75% dintre italieni sunt de acord cu obligativitatea certificatului sanitar COVID-19

missing
17 septembrie 2021, ora 20:05

Potrivit unui sondaj recent, aproximativ 75% dintre italieni sunt de acord cu obligativitatea certificatului sanitar COVID-19, care oferă informaţii despre vaccinarea cu schema completă, un test COVID-19 negativ recent sau vindecare. Amintim că Italia a devenit prima țară din Europa care instituie certificatul obligatoriu pentru angajaţi, atât în sectorul public cât şi în cel privat.

Digi24 scrie că decizia guvernului italian de a obliga toţi angajaţii să dispună de certificatul sanitar COVID-19 provoacă şi semne de întrebare asupra modului în care va fi aplicată în marile companii şi a reacţiei unor angajaţi, întrucât sunt milioane de persoane cu vârste de peste 30 de ani care încă nu s-au vaccinat.

Prin acest certificat, premierul italian Mario Draghi evită impunerea vaccinării obligatorii a populaţiei, măsură cu care el este de acord, dar care ar crea probleme constituţionale şi o ruptură cu partenerii de guvernare din formaţiunea de dreapta Liga.

Conform deciziei adoptate de guvernul său pentru a ţine sub control valul patru al pandemiei COVID-19 provocat de varianta Delta mai contagioasă a coronavirusului, începând din 15 octombrie accesul italienilor la locul de muncă va fi permis numai pe baza certificatului sanitar.

Astfel, pentru cei care nu doresc să se vaccineze, testele vor costa 8 euro în cazul minorilor şi 15 euro pentru adulţi şi vor putea fi efectuate în farmacii, care de asemenea le vor furniza certificatele.

Până în prezent 74,61% din populaţia italiană în vârstă de peste 12 ani a fost vaccinată anti-COVID-19, iar instituirea certificatului sanitar obligatoriu a impulsionat interesul pentru vaccinare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram