vineri, 19 aprilie, 2024
8.3 C
Chișinău
HomepageAdvertorialeFOTO. 30 de hibrizi de porumb și floarea soarelui Limagrain - testați în lotul...

FOTO. 30 de hibrizi de porumb și floarea soarelui Limagrain – testați în lotul demo din Lunga, Florești

Recomandate

Compania Limagrain Moldova a prezentat 30 de hibrizi de porumb și floarea soarelui în cadrul lotului demonstrativ din satul Lunga, Florești.

La eveniment au participat mai mulți fermieri din diferite regiuni ale țării, care de ani buni optează pentru genetica Limagrain.

Un alt subiect abordat a fost hibrizii de rapiță disponibili în noul sezon. Hibridul de rapiță Architect, lider în Europa după suprafețele semănate, a devenit popular și în rândurile fermierilor din țară. În plus, hibrizii LG Aviron și Ambassador demonstrează potențial de producție sporit.

Dumitru Brînzilă, director general Limagrain Moldova, a oferit mai multe detalii despre specificul hibrizilor și potențialul acestora în cadrul evenimentului organizat.

„Platforma demonstrativă include hibrizi de porumb din toate grupele de maturitate. Potențialul de roadă al acestor hibrizi a fost confirmat an de an în sute de gospodării din țară. În special, așteptăm rezultatele din acest sezon. Condițiile climaterice vor genera unele dintre cele mai înalte recolte de porumb din ultimele decenii”, a menționat Dumitru Brînzilă, director general Limagrain Moldova.

Unul dintre avantajele portofoliului Limagrain destinat culturii de floarea soarelui este faptul că acesta conține hibrizi adaptați tuturor tehnologiilor moderne de cultivare a culturii.

„Gama de hibrizi Limagrain permite fermierilor să cultive floarea soarelui, practic, după orice tehnologie existentă pe piață, având atât opțiuni pentru tehnologia convențională, cât și Clearfield, Clearfield Plus, Express. Totodată, categoria specială de hibrizi High Oleici se bucură de mare popularitate, în special în rândul fermierilor specializați pe producerea de semințe High Oleic. Încercăm să menținem acest trend de piață datorită potențialului hibrizilor Limagrain”.

Recent, catalogul Limagrain a fost completat cu 4 hibrizi de porumb, dar și doi de floarea soarelui ce vor demonstra performanță sporită. Aceștia au fost testați în condițiile Moldovei și și-au confirmat potențialul.

„Acești hibrizi au calități ce le vor permite să se poziționeze în clasamentul celor mai buni pe piață. LG 31.330, LG 31.390 și 2 hibrizi de porumb din grupa FAO 415 și FAO 455 vor completa portofoliul companiei. LG 50.779 SX – hibrid de floarea-soarelui High Oleic pentru tehnologia Express și LG 50.479 SX vor fi noile soluții genetice pentru fermieri la cultura de floarea soarelui”.

Fermierii prezenți la eveniment au specificat că pentru ei cultivarea hibrizilor Limagrain an de an a devenit o tradiție. În special fiind apreciate varietatea mare a hibrizilor de floarea soarelui, dar și hibrizii de porumb cu utilizare specifică, cum ar fi cei pentru siloz sau nutriție animală.

„Cultivăm floarea soarelui pe 220 de hectare, inclusiv hibrizi Limagrain. Aceștia, tradițional, an de an, sunt semănați în cadrul gospodăriei. Sunt niște hibrizi adaptați tuturor necesităților, astfel că avem mai multe oportunități de comercializare: pentru cofetărie, pentru ulei sau altele. Cultivăm și porumb marca Limagrain. Aici, aș dori să remarc excelența hibrizilor de porumb Limagrain pentru siloz: 3 metri înălțime, nu am văzut ceva similar, va fi obținută o roadă foarte bună. Gospodăriile care au ferme de vite vor fi mulțumite”, a specificat Constantin Andriuța, distribuitor și producător din Soroca.

„Spre regret, nu am cultivat în acest sezon hibrizi de porumb și floarea soarelui Limagrain, din cauza problemelor cu care ne-am confruntat în 2020, însă aș dori să-i includ în portofoliu în următorul sezon. În cadrul evenimentului am reușit să îndrăgesc 2 hibrizi pe care aș vrea să-i includ în listă pentru următorul sezon”, a menționat Constantin Ohoțchi.

Portofoliul companiei Limagrain Moldova cu hibrizi adaptați provocărilor noului sezon – disponibil pe acest link

Luminita Crivoi
Luminita Crivoi
Expert în agricultură

Citește și ›

Advertoriale